Auteur & kunstenaar

Manuscript

Het kind is klaar, het verhaal is uitgekristalliseerd in 120.000woorden, 275 pagina’s. Veertien maanden binnenbaarmoederlijk broeden, en nu is het rond. Het moet het eruit.
Maar waarheen? Waar is het geboortekanaal?
Kinderen van vlees heb ik niet gebaard. Dan had ik die weg tenminste geweten. Een kind van geest is net zoiets, maar anders. Het is er al uit. Met kop en staart, rode draad, plot, karakter, raadsels, problemen, diepgang, humor, gelukkig wel, anders was het een griezel van een kind geworden. Ik ben blij met dit kind, ik ben er klaar mee. Nu moet het de wereld in. Ik zal een zetje geven, maar waarheen?
O ja, een uitgever, en dan, hoppa, naar de lezer, naar jullie.
Jullie zijn het probleem niet. Althans, tien van jullie. Ik heb inmiddels tien bestellingen, tien mensen die het lezen willen, zo graag, dat ze trappelen van nieuwsgierigheid. Dat is fijn. Dat is leuk. Dat is spannend.
Wat ik nu nodig heb is een alchemist, iemand die het goud ziet en van een manuscript een boek kan maken.
Kortom, ik zoek een uitgever. Gewoon. Heel gewoon. Duizenden zijn mij voorgegaan. Miljoenen.
Dat is het probleem.
Hoe vindt een uitgever die ene speld in die immense hooiberg? Mijn manuscript, Eva, Terra Incognita.
Hoe vindt mijn uitgever mij? Hoe vind ik mijn uitgever?
Daar kunnen jullie bij helpen.
Op 29 januari 2012 begon de de blogtelling. Sindsdien zijn er 619 verschillende mensen die mijn blog lezen, wonend in Nederland, Duitsland, Australie, USA, Italie, Finland, Rusland en enkele onbekende landen. Daaronder ca. 100 vaste lezers, daaronder 12 met een abonnement. Dat moeten slimme lezers zijn, slimmer dan ik, ik wist niet dat je een abonnement op mij kon nemen. Het lastige is dat ik mijn contacten niet ken. Ik heb geen idee wie jullie zijn. Dat zeggen de statistieken niet. Dat is privacy, de Wet op Privacy.
Ik ben wel blij verrast dat mijn blog door zoveel onbekenden, wereldwijd, gevonden is. Vind ik leuk! Vind ik knap. Dat je me hebt weten te vinden. Zo makkelijk is dat niet. Het is gegaan via de wonderlijkste zoekwoorden. Die staan vermeld, erg grappig vaak, een blogje waard. Nu gaat het om mijn manuscript en wat jullie voor mij kunnen doen. Of een van jullie.
Zit er onder mijn lezers, onder jullie, onder U, een uitgever? Het mag ook in de familie zijn. Of buren. Een goede gelegenheid voor een burenavondje: blogje van Anne erbij, borrel en nootjes, en gezellig is het. Als je het voor elkaar hebt, verbind je uitgever en mij en klaar zijn we.
Ik vraag me nu ineens wel af wat het percentage uitgevers is op de gemiddelde bevolking. Als dat 1 op de 600 is, zit ik aardig goed,is er kans dat er een uitgever tussen zit. Goed. Dat is dan afgesproken. Jij gaat je contacten polsen en warm maken. Dan ga ik vandaag mijn andere contacten na, mensen die ik ken. 
Ik houd jullie op de hoogte.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

8 reacties

 1. De elfde bestelling mag je erbij zetten. Ik stuur de link van deze pagina door aan de uitgever van een vriendin die kinderboeken maakt.

 2. Geweldig Kees! En bel haar ook nog even op, met jouw aanbeveling. En nummer elf is een onvergetelijk getal. In jouw exemplaar komt een opdracht die je zal heugen!

 3. Gefeliciteerd lieve Anne, met de geboorte en dat het maar een groot en sterk kind word, ik wens je een spoedige uitgever en veel kraamvisite, ben je nummer 12!
  dikke kus minke.

 4. Veel gelukt toegewenst met dit kind, een verbintenis die je nooit meer los kunt maken. Voor mij graag nummer 13.
  Is er via de Wilmink contacten geen uitgever te vinden?

 5. Super dat het kind geboren is, tussen alle beslommeringen door. Wens je alle succes met je opgroeiende kind. Ik dacht dat ik al bij de eerste tien hoorde maar wordt nu de zestiende geloof ik. Van ganser harte gefeliciteerd!

 6. Ben de hele tijd in de weer met de volgende stap, zie nu pas alle bestellingen, leuk, dat enthousiasme, op voorhand, zonder enig idee waar dat boek dan wel over gaat. Wat een vertrouwen en wat een golf van moedgevende energie. Hartelijk dank!
  Toen ik nog bij de krant werkte, gold de regel 1 staat voor 100, dus 16 staat voor 1600 – nog 4 bestellingen en een uitgever valt geen buil. Nog 10 en hij maakt winst. Nog leuker is, dat je zelf de energie van 100 mensen omvat, en in geval van Beppie zelfs 200! Maar dat wist ik altijd al, Beppie! Je bent ook de enige die 2 ikoontjes heeft, twee kleuren, dat blokje voor je reactie.
  Morgen het vervolg van mijn zoektocht, ik ga helemaal begrijpen wat die bergbeklimmer bedoelde, Naber, geloof ik: ‘De weg is het doel’

 7. Dat van die twee ikoontjes begrijp ik niet helemaal.
  De uitleg wil ik bij jou in Hoorn van je horen (in Oost Nederland zeggen ze hoor’n)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *