Auteur & kunstenaar

Testpersoon

Heike Schicketanz heeft de leiding over Wellnesscenter Amarant in Hoorn. Wie zich Well wil voelen, gaat naar Amarant. Tot mijn verbazing, verrassing, ontroering, blijdschap en geluk ziet Heike iets in mij. Iets dierlijks, instinctiefs, iets dat voelt of het werkt of niet, Heike ziet in mij een proefkonijn. Ik voel me gezien en op mijn waarde geschat. Ik vraag niet wat ik moet testen, poeder of crème, om op te smeren of in te nemen, ik vraag niet wat de kosten zijn, de konsekwenties en de voorbereidingen. Ik zeg ja.
Na een nachtje slapen word ik wakker met de vraag waar het om gaat.
Vaag herinner ik me een grondige uitleg van Heike, die het ene oor inging en het andere meteen weer uit vanwege de opwinding dat ik verkozen was. Ik ben gewend dat ik moet knokken voor elk dingetje dat ik wil. PGB. Column in de krant. Boerderij. Uitgever. Dat ik zomaar gekozen ben, vervult me met het ongekende, het geloof in de omgekeerde wereld. Niet zoeken maar vinden. Niet kiezen maar gekozen worden.
Alleen: wat moet ik testen? Welke zintuigen, organen, eigenschappen, vaardigheden heb ik daarvoor nodig? Ik pak de folder die Heike met haar voorzienige blik heeft meegegeven.
Het gaat om het testen van de Wellplate, het energetische wellness-systeem. Hiermee kan ik gezond, slank en fit worden.
Ben ik uitgekozen op mijn ongezonde, dikke, slappe, muffe, sufheid?
Man ziet mijn gezicht betrekken. Met zijn positieve kijk krijgt hij een baksteen nog aan het vliegen.
,,Ze heeft jou gevraagd omdat jij alles wat je meemaakt kunt verwoorden.”
Zou dit compliment mij normaliter opzwiepen tot de zevende hemel, nu ik testpersoon ben, zak ik in de grond. Ik ben verantwoordelijk voor het Well en Weh van Heike, Amarant, Hoorn, Noord Holland. Ik kan niet op de proppen komen met vage innerlijke gewaarwordingen als ‘ja, best lekker, niet verkeerd’. Het moet kloppen. Voor je het weet, schaft Heike de Wellplate aan door mijn toedoen. En dan is dat ding loeiduur en werkt niet. Of ik voel niks, zij schaft hem niet aan, heel Hoorn blijft dik, slap, suf en moedeloos en blijft ver achter bij de rest van de wereld die wel zo’n Wellplate heeft – en dat allemaal omdat ik niks voel of teveel.
Ter voorbereiding lees ik de folder en alles wat op internet geschreven is over het wonder van wellness. Je gaat er dik en slap onder en komt er dun en energiek onder vandaan. Afvalstoffen verlaten je lichaam, blokkades worden opgeheven, centimeters smelten, cellulite verdwijnt. En dat terwijl je alleen maar hoeft te liggen onder dat ding. Er komt infraroodwarmte uit met mineralen en koolstofvezels. Dit zegt mij niets. Daarbij. Hoe kan dat? En wat dan nog? De multimiljonair van een fabrikant kan wel zeggen dat er een weldadige, zeer werkzame energiebundel uitkomt, 10 keer krachtiger dan infraroodwarmte, maar dat was in dat sprookje van de nieuwe kleren van de keizer ook.
Volgens de fabrikant wordt de stofwisseling direct gestimuleerd, het lymfsysteem wordt vrijgemaakt, overtollige centimeters en cellulite worden bij de basis aangepakt. Vet en stress, depressie en ellende verdwijnen als sneeuw voor de zon. Jaja. Laten ze dat eerst maar eens bewijzen.
Ik krijg een schok. Nog voor ik onder de plaat lig. Daarom heeft Heike mij gevraagd. Omdat ze niet zeker is van dat ding. Amarant staat zo goed aangeschreven omdat alle behandelingen en producten natuurlijk zijn en getest door Heike zelf. In dit geval heeft dat geen zin. Heike is al slank en fit en gezond. Van alle mensen in Hoorn heeft ze mij uitgekozen om de Wellplate, het wonder van Wellness, te bewijzen danwel te ontmaskeren.
Of ze mij goed heeft ingeschat, moet nog blijken…

 http://www.wellnesscenteramarant.nl/

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

4 reacties

  1. Oh wat heerlijk geschreven Anne! Ik ben heel benieuwd naar het vervolg……in meerdere opzichten. O ja, ik weet ook nog wel een proefpersoon……

  2. Maar Anne jij bent al slank en fit als 2 hoentjes, de gezondste 60 plusser van Hoorn e.o!
    Ik wil wel eens een baksteen zien vliegen, het wonder van Hoorn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *