Auteur & kunstenaar

Kookbloopers van bloglezers

De courgettesoep van gisteren kan niet mislukken. Hoewel?
Gisteren regende het kookbloopers op mijn facebook. Vandaag de leuksten. 
 

Wendy Piels
Mijn man vindt witlof met ham en kaas uit de oven heerlijk. Dus ik dacht, laat ik dat eens maken, eerste keer. Witlof schoonmaken, hartjes eruit, in de ovenschaal, ham en kaas eroverheen en in de oven. 20 min later waren die niet-zulke-hele-leuke-dingen nog niet gaar. Dus ik tegen mijn man(die nog in staat is water te laten aanbranden) ze worden niet gaar. En zelfs hij kon me vertellen dat je het eerst moest koken. Wist ik niet….

Marlene Zeggelink-Sickert
appeltaart bakken en dan i.p.v. kaneel bij de appels per ongeluk kerrie gebruiken….

Coby Nolden Leegstra
Een aantal jaren geleden alweer, was ik ijverig in de keuken met verse spinazie. Een hele klus want gewassen en al in een zak was er toen nog niet. Ik zette de spinazie op met aanhangend water… later vond ik dat er toch nog wat water bij moest, om aanbranden te voorkomen. In de waterkoker zat nog wat water en dat deed ik erbij. Een vriendinnetje van mijn dochter merkte op, dat ze het wel heel raar vond ruiken. Ik zei toen: “Dat komt omdat het verse spinazie is… “. Toen we waren aangeschoven en ieder een portie spinazie op z’n bord had en er een hap van nam, werd het gelijk weer uitgespuugd… bah het smaakte zuur. Ik vertelde dat ik er water uit de waterkoker bij had gedaan. Waarop mijn man zei: “Ja, maar daar zat nog azijn in, om hem te ontkalken!!”

Sylvia Hommel
heb ik een vlaai gemaakt, haal ik hem uit de oven wil ik hem laten afkoelen op een rooster, breekt hij in tig stukken.

Leonie van Cuijk
Eten heel veel rijst, maar geheid mijn rijst mislukt als ik niet de wel bekende toverrijst gebruik, dus heb regelmatig van die wel bekende pap rijst uit de pan getoverd, haha en dan een stokbrood in de combi magnetron en vergeten de stand te verzetten is ook wel leuk buitenkant stokbrood wit binnen kant zwart met verschrikkelijke stank en rook door het hele huis

Coby Nolden Leegstra
Ik heb ook eens een cake gebakken, maar het bleef maar een prutje, bleek ik achteraf de eieren vergeten te zijn…

Hennie Watzeels
Ik heb het een keer voor elkaar gekregen een pan water voor pasta te koken op te zetten en die helemaal te vergeten, werkelijk de pan was een beetje gesmolten vraag me niet hoe dat kan maar hij kon wel de vuilnisbak in….ik heb dus water laten aanbranden whoehahahaha

Ellie Sidney
Kip in braadzak is ook leuk voor mij nooit mee haha ik deed de kip in zak ff schudden en floep schoot de kip er aan de andere kant van de zak weer uit, alles op het aanrecht pff dus maar gewoon in ovenschaal gedaan

Jacqueline Isbekend
In een zeer afwezige bui een vergiet met aardappelschillen opgezet

Christine van Eijk
Ik had een restaurant en ben helemaal geen kok, ik vond een zak met slakkenhuizen en dacht whaha ook gek dat ze die bewaard hebben en kwakte die zak in de vuilnisbak. Toen, omdat ik het met een ander samen deed, moesten er slakken op het menu staan en die werden besteld, maar ja wist ik veel dat ik die huisjes moest vullen whihihihi ik lag elke dag plat in die keuken wat een lol zeg met die slakken zonder huisjes en een kwak knoflook boter.

Amanda Klijn
Laatst heerlijk een pan Surinaamse nasi gemaakt. En daar moet je Aji-no-moto toevoegen. Ik pakte perongeluk een zakje geraspte cocos. Helaas was dat geen lekkere combi dus dat werd ff langs de snackbar.

Wendy Piels
Nog een blunder van mijn man. Was hoogzwanger en moe, dus ging even dutten. Daarvoor had ik een hammetje opgezet met kruiden eromheen. Had hem laag opgezet en zei tegen hem: Kun je me over een uur wakker maken? 2,5 uur later schrik ik wakker, man had me laten slapen, want ik lag zo lekker. (wel lief natuurlijk) Kijk in de keuken, staat het hammetje nog steeds op. Ik kijk in de pan, helemaal verbrand. Hij had hem wel steeds omgedraaid, maar hij dacht dat het zwarte de kruiden waren. Haha

Robbert van Raalte
Niemand ooit ml/cl/dl door elkaar gehaald…? Word je taart meestal ook niet beter van kan ik melden…

Sprite Anansi
Van de week nog kwam ik binnen met quiches op mijn bord, één er van gleed op de grond en ik ga er meteen vol op staan met mijn sokkenvoet. Had het eerst nog niet door waar ik in stond ook. Het eerste wat ik dacht was: “wat is warm en zacht en ligt op de grond?”

Gerda van Empel
 Ja ik ook hoor, zetten ze een kopje melk ja is elk kopje even groot, nee heb daar ook moeite mee

Sanne Koenderink
Tijdens het zout en peperen over het vlees vloog de dop van de zoutpot er af….

Pietje Pool
Dit bijv.: Eieren pellen boven m’n aangemaakte sla !!! Pfffff. ( Vergiet met nog meer groene containerafval stond er náást . Foutje , bedankt )
En o ja, kaneel over de sperziebonen strooien ipv nootmuskaat.

Margreet de Wit
In mijn tijdelijke woning een heerlijke rijstevlaai in elkaar gedraaid, wil ik hem in de oven zetten: vorm te groot, pastte voor geen meter

Jacqueline Vellinga
Soesjes maken als je ongesteld ben zkr geen goed idee heb het 4 x geprobeerd, alles was mislukt, heb de moed maar opgegeven.

Tjitske H. Tietema
Gebakken ei proberen te maken op een inductiestel en de temperatuur te hoog gezet waardoor het ei + pan verbrand was. Dikke pech.

Marlinde Bataille
Fricandeau gehaald voor babi pangang en soepvlees voor verse soep. Vervolgens de fricandeau met water en bouillontabletten opgezet en het soepvlees aan gaan braden voor de babi pangang….

Athy van Meerkerk
Aardappelen die ik maar niet gaar kreeg…

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

3 reacties

  1. Die van de slakkenhuisjes is hilarisch. Brood in de combimagnetron zwart maken weet ik ook uit eigen ervaring. Gele rook, de brandweer werd gebeld door de buren.
    Maar de spinazie vond ik wel de leukste.

    1. Thanks Kees… ik ben van de spinazie. Sindsdien heb ik aldoor alleen nog maar Iglo bladspinazie gekocht… want ik ben al dat werk wat ik ervan had nog niet te boven ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *