Auteur & kunstenaar

Bedgeheimen

Mijn tweede roman is klaar, dat wil zeggen, ik heb mijn manuscript opgestuurd naar mijn uitgeefster, dus nu heb ik rust. Het rare is dat je dan gelijk aan rust toe bent ook. Ik durf best te bekennen dat ik om half tien de pijp leeg heb, in feite al wat eerder. Mijn lieve man daarentegen is dan nog helemaal niet moe, ik moet de eerste keer dat hij moe is nog meemaken, hij is nooit te moe voor het nieuws, d.w.z. nieuws op sportgebied, d.w.z. voetbal. Hij heeft er een speciaal net voor aangeschaft, waarop altijd wel ergens op de wereld gevoetbald wordt. Mocht het toevalligerwijs wereldwijd afgelast zijn, dan is er altijd nog wel ergens wat science fiction, een achtervolging van een verkeersovertreder of liever nog een boef die met helikopter gevolgd wordt, boeven genoeg op de wereld en helicopters ook. Een thriller kan zijn aandacht ook vasthouden en verplaatsen naar heldhaftige situaties die hem het dagelijks leven doen vergeten. Met keiharde kreten van teleurstelling dan wel instemming bevrijdt hij zich benijdenswaardig eenvoudig van alles wat mis is.

Dat maak ik allemaal niet mee, want ik heb de lijst vrouwenzaken af te werken. Allereerst moet het nodige gebeuren in de badkamer. Te beginnen met het poetsen van de tanden volgens voorschrift van mijn tandarts, zonder druk en systematisch. Voor ik daaraan begin, moet ik het tandvlees bewerken met een stokje tot het bloedt, opdat het bloeden ophoudt.

Als de tanden gedaan zijn, komt de huid. Als vrouw kom je voortdurend in aanraking met de hoeveelheid huid die je hebt. Ongevraagd en zeker ongewild krijg je er steeds meer huid bij in de vorm van eeltknobbels, vetkwabjes, rimpels en huidplooien, die elk een eigen specialistische aanpak vragen. Simpel gezegd, je wangen kun je beter niet bewerken met de eeltschraper. Dat geldt voor elk onderdeel. De wallen, de rimpels, de kloven vragen elk een eigen smeersel en werkwijze. Vraagt het ene onderdeel ferme aanpak, het andere is gebaat bij subtiliteit. Dus reinig je eerst alles op de juiste wijze met het juiste smeermiddel tot je alomvattende vel eindelijk schoon is. Dan komt de nachtvoeding, waarbij je met het ene smeersel rimpels vult, terwijl het andere wallen en vetzakjes doet slinken, en dat terwijl jij slaapt. Een verrukkelijke uitvinding.

Als je eindelijk je bed in kunt, begint het serieuze werk, de oefeningen. Te beginnen met de buikspieren en de rugspieren die via aanspanning tot ontspanning komen, waardoor je ‘s ochtends bij wijze van spreken kwiek het bed uitkomt. Dan de nodige oefeningen voor de bekkenbodemspier, waardoor je de hele week je plas kunt ophouden of tenminste de hele nacht, al zit er een liter in je blaas vanwege de twee liter vocht dan wel water die je dagelijks braaf tot je neemt.

Dan alleen nog de visualisaties. Al is je opvlieger nog zo heet, je stelt je een frisse zeebries voor en je koelt vanzelf af voor de duur van de hele nacht. Althans, volgens de adviezen die ik te hooi en te gras ontvang van mijn verzamelde vriendinnen, artsen, tandartsen, buren en Facebook niet te vergeten.

Als ik vervolgens bekaf, maar klaarwakker het pretpakket af heb, hoor ik Kees naar boven stommelen, tanden poetsen en naar bed. We zijn precies gelijk klaar voor de nacht.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

14 reacties

  1. En waarschijnlijk valt hij dan nog als eerste in slaap ook!! Ha, ha, wat leuk Anne, ik heb genoten van je avond en ( bijna ) nachtritueel. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *