Auteur & kunstenaar

Terra Incognita – Lancering (1)

Vrijdag de 21ste november was de lancering van Eva Terra Incognita, mijn tweede roman met een ondertitel in het Latijn, een dode taal die het desalniettemin overleefd heeft en goed passend bij de thematiek in mijn romans. Daarbij, hoe duister het pad van Eva ook mag zijn, de titel is helder, wereldwijd.
Terra Incognita, het terrein waar je niet bekend bent en in terecht komt door onbekend gebied in jezelf.

Dit Terra Incognita, dit duister in ons, heeft mij geboeid van kinds af aan. Zoals mijn broertje elk ding uit elkaar haalde om te zien hoe het in elkaar zat, zo nieuwsgierig was ik naar het binnenste van mensen. Ik zoog alles op, gebaren, gelaatsuitdrukkingen, verhalen.
Waar kwam het vandaan?
Ik speelde niet met poppen.
Met ogen als sponzen keek ik naar mijn broertje, papa, mama, opa en oma, vriendinnetjes.

Met haar karakter en talenten was mijn moeder mijn grootste bron en het raakt mij steeds dieper dat mijn levenslicht begon in de omhulling van haar duisternis.

Als kind was ik vaak ziek en had alle tijd om naar het plafond te staren, weg te dromen en mezelf vragen te stellen, ‘hoe kan ik ooit mijn man vinden tussen alle mannen die op de hele wereld rondlopen?’

Ik droomde veel. Op een keer droomde ik van twee kastelen, het ene licht, het ander donker. Een prins kwam uit het lichtkasteel, een ridder uit het donkere en beiden wenkten me nabij. Het lichtkasteel was transparant, ik zag van verre hoe helder en schoon het was, ik koos de ridder, het duister kende ik nog niet.

Relaties hebben me altijd gefascineerd. Een relatie is een schaal waarin ons Terra Incognita zich verbindt en uitwoedt in een dans van aantrekking en afkeer, liefde en afschuw, donker en licht.
Dat is het gebied dat ik onderzoek in mijn romans.

En dan is het zondagavond 23 november. De lancering van Eva Terra Incognita is geweest, mijn broer heeft een glasheldere fotoreportage gemaakt. Ik heb de eerste Meet & Greet achter de rug bij Boekhandel Stumpel in Heerhugowaard. Ik ben eindelijk zover dat ik in alle rust kan gaan genieten. Ik zit er klaar voor.

OP dit moment valt het licht uit en alle apparaten zwijgen… we zitten in het donker…

 

wordt vervolgd…

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

10 reacties

 1. Mooi dat je al zo vroeg wist dat er duister was in de mens.
  Ik wist het niet maar het duister van de ander wist me altijd te vinden en aan te raken op te lichten. Vreemd dat woord in deze betekenis. Het opende zo de gesloten kamers van mijn onderbewustzijn.

  Intrigerend je schrijven.
  Net of je meer weet dan het zich laat aanzien.

  Of je de sleutel hebt van al onze geheimen.

  🙂

  1. Annet….., Vrouw van Klein Ruigoord!
   wat kun jij goed lezen wat niet in woorden gevangen is….
   jouw reactie is voor mij intrigerend
   en diep….
   blij mee xxx

 2. Ik was als kind te bang om op zoek te gaan naar ‘het duister’, maar denken deed ik des te meer. In mijn volwassen leven, iets wijzer dan kind, durf ik het duister wel te benaderen….soms verrassend wat daaruit voortkomt….je hebt het prachtig verwoord, Anne!

 3. Hoera, je nieuwe pagina gevonden. Weet je, ik worstel nu bijna 73 jaar met mijn terra incognita. Mijn moeder ontkende het, ik heb het opzij geschoven maar mijn leeftijd haalt het weer te voorschijn. Nu nog de woorden vinden want ik wil wel dat het beklijft. Want ik ben nog niet in rustig water, mijn zee gaat nog van hoog tot diep. Ik ga uitzoeken waar ik je boek kan bestellen. Sophie heeft gezelschap nodig.

  1. Wat schrijf je toch open Athy, ik geniet van je taal en je gedachten, hoe jouw zee van hoog tot diep gaat… en dat Sophie gezelschap nodig heeft, haar zusje;)
   Je kunt het overal bestellen, bij elke boekhandel, bij bol.com, bij Uitgeverij Bagage.
   Ik ben benieuwd vanwaar ze naar je toekomt en hoe ze je gaat bevallen.

 4. Hallo Anne. .nou ik heb hem al in huis hoor. Maar nog even geen tijd gehad. Ik hoop dat je al mooie recensies hebt gekregen. Ik ben en blijf benieuwd naar je. Groetjes metha.

  1. Je hebt Eva! Ze vindt almaar meer schoten, heerlijk. Ik denk dat het nog wat vroeg is voor recensies, maar ik krijg tot nog toe mooie reacties. En neem de tijd hoor Metha, december is een heerlijke leesmaand en die moet nog komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *