Auteur & kunstenaar

Groet en Ontmoet bij Boekhandel Krings in Sittard

Vandaag een gastblog van Boekhandel Krings, waar ik a.s. vrijdag 12 december te gast ben.

securedownload-2

Het Sinterklaasfeest is net geweest en de komende weken maken we ons op voor Kerstmis en Oudjaar. Genoeg te doen in de stad: Wentjerdruim start op 12 december tot en met 4 januari. Verder zijn we zijn ook alle zondagen in december open. Verder twee extra koopavonden op maandag 22 en dinsdag 23 december. Op 24 en 31 december sluiten wij niet om 18.00 maar om 17.00.
Op dit moment hebben wij nog een activiteit gepland. Een signeersessie van Anne Vellinga.
Let op deze is verschoven van 13 naar 12 december. Het tijdstip is nu van 16.30-17.30.

Vrijdag 12 december 16.30-17.30 Signeersessie van Anne Vellinga
Anne Vellinga was begin dit jaar te gast bij ons met haar eerste boek Sophie Genius Loci. Nu is haar tweede boek verschenen: Eva Terra Incognita. Nu komt ze niet voor een lezing maar signeren en iets vertellen over het boek in de winkel.

Over het boek:
Als Eva op een dag het geheim van haar vriend Kris ontdekt, loopt het zo uit de hand dat ze in paniek op de vlucht slaat. Ze krijgt een lift van Jeff, een Amerikaanse oorlogsveteraan.
In zijn camper neemt hij haar mee naar zijn vrienden in de Ardennen en Frankrijk opdat Kris haar spoor kwijtraakt. Onderweg blijkt Eva onverwacht handig te zijn. Ze klaart alle mogelijke klussen. Al doende wordt ze zich bewust van haar kracht en ontdekt ze dat het netwerk van Jeff vol geheimen en verborgen motieven zit.
Lukt het Eva om haar leven in eigen hand te nemen?

Anne Vellinga zegt over zichzelf:
Mijn leven begon in 1951 met mijn geboorte in West Kapelle, waar de vuurtoren lichtflitsen stuurde door de nacht en de molen haar wieken draaide. Paarden klepperden over de keitjes en trokken karren beladen met zwarte steenkool en muffe aardappelschillen.

Sindsdien heb ik allerlei studies en werk gedaan en in ontelbare huizen gewoond in bijvoorbeeld Tiel, Groningen, Arnhem, Amsterdam, Alkmaar. Mijn kleinste huisje was in Beek, een diepe kast waar net een matras en een tafeltje in pasten, maar wel met dakvenster naar de sterrenhemel, mijn grootste huis was Villandry, een imposant gebouw in een bos bij Nijmegen, waar ik woonde en lesgaf.

Wat mij boeit is de geheimzinnige samenhang tussen de plek waar je leeft en het avontuur van je leven. Het zit hem in de zee, die vloeibare grens die je niet overschrijden kunt, de rivier de Waal, komend van verre en verdwijnend in de verte, de Nijmeegse heuvels met hun uitgestrekte wouden en verscholen daartussen diepe leemkuilen.

Het onbenoembare inspireert mij, dat waar sprookjes van verhalen en misschien alleen een dode taal woorden voor heeft: Genius Loci, Terra Incognita, Axis Mundi.

Als je benieuwd bent wat ik hiermee bedoel, kun je je verheugen op drie romans waar ik aan werk: Sophie, Eva en Iris, drie verschillend geaarde vrouwen, elk worstelend met een specifieke liefdeskwestie, of liever queeste, een zoektocht uit verstikkende omstandigheden naar eigen identiteit. Elk van de vrouwen wordt onbewust geleid door een van deze drie mysteries.

Eva – Terra Incognita
Auteur: Anne Vellinga
Bladzijden: 312
Prijs: € 17.50

eva-480

Sophie – Genius Loci
Auteur: Anne Vellinga
Bladzijden: 286
Prijs: € 15.00

Kaft-Sophie-Genius-Loci

 

 

http://www.boekhandelkrings.nl

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

2 reacties

  1. Een heel mooie aankondiging van weer een nieuw succesverhaal Anne! Ik kijk er naar uit om je boek te gaan lezen, ik wacht alleen nog op het juiste moment van ontmoeting en aanschaf 😉 Veel succes alvast in Sittard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *