Auteur & kunstenaar

Zora 19 jaar

Zora is geboren op een gestreepte handdoek tussen mijn benen in de vroege ochtend van 7 juni 1996, 19 jaar geleden. De kraammand van Pippi staat al dagen klaar naast mijn bed en Pippi gaat er elke dag even in liggen om te wennen. In de vroege ochtend van 7 juni springt ze om half vijf vanuit de dakgoot door het open raam op mijn bed, tussen mijn benen en wil daar niet meer vandaan. Nabijer kan ik een geboorte niet meemaken. Kees legt gauw een mooie handdoek onder haar en daar begint het hijgen en persen. Er komt een wit ballonnetje zo groot als een knikker uit haar achterkant en die floept weer naar binnen. Na een kreet komt er een ballonnetje zo groot als een stuiter, om ook naar binnen te floepen. De derde kreet is hartverscheurend. Er komt nu een ballon zo groot als een tennisbal uit. Er zit niets in! Hij floept weer naar binnen. Geschrokken bellen wij de dierenarts om half zes. Hij houdt van dieren en hun baasjes. Niet erg dat we hem uit de slaap halen. Hij stelt ons gerust: bij poezen bereidt zo’n ballon het geboortekanaal voor op de allereerste geboorte. En zo geschiedt.
Eerst twee rode katertjes: Janus en Boris en dan komt Zora.
De zwakste heeft de anderen overleefd…

Van die 19 jaar kan ik een boek schrijven. Maar vandaag komt maar één keer. Vandaag is ze jarig en hier zijn Zora’s verjaarsfoto’s.

De jarige Zora: 19 jaar
De jarige Zora: 19 jaar

Ik ben jarig, ik ben doof en hier zit ik veilig en goed tussen de druif en de rozemarijn.
Laat maar komen het defilé!

De ijsvogel
De ijsvogel

Daar is de ijsvogel! Heeft hij een vis voor me opgedoken? Daarvoor kom ik mijn schuilplaats niet uit, ik lust geen verse vis. Geef mij maar paté!

Lukkie, zoon van Zora
Lukkie, zoon van Zora

Daar heb je mijn zoon Lukkie. Gelukkig komt hij niet met zijn brutale kop tegen de mijne, daar schrik ik van en dan ga ik sissen en daar houdt hij niet van. Lief dat hij mij vandaag beschermt, zo kan niemand ongehoord bij me komen!

Zora 19 jaar
Zora 19 jaar

Mijn zoon komt overeind! Hoort hij wat? Is er nieuw bezoek? Waar dan?

Zora 19 jaar
Zora 19 jaar

Het komt uit de sloot!

Eenden
Eenden

 

Het zijn die brutale eenden! Man en vrouw zonder kinderen. Die hebben ze ergens achter gelaten in de hoop dat ik tracteer op broodjes. Het is bij hen ieder voor zich, ieder in zijn eentje. Ze krijgen niks!

De koeten
De koeten

Daar heb je de koeten. Die zorgen tenminste voor hun jongen. Die krijgen een broodje! Kijk nou hoe ze dat delen!

De ganzen
De ganzen
Ganzen
Ganzen

Wat komt daar nou?
Het lijkt wel een optocht. Die heb ik hier nog nooit gezien. En wat zijn ze groot!

Duikelaar
Duikelaar

Dat is een vreemde duikelaar! Die heb ik hier ook nog nooit gezien!
Hoe weten ze allemaal dat ik jarig ben?

Duif
Duif

Het wordt me nu toch wel wat te druk. Ze komen van alle kanten aangevlogen!

 

Zora eet een hapje
Zora eet een hapje

Het is mooi geweest. Ik ben 19 jaar. Ik ga naar binnen. Nog een hapje eten….

Zora in haar wollen mandje
Zora in haar wollen mandje

En nu lekker slapen in mijn wollen mandje…

Welterusten allemaal!

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

17 reacties

 1. Mede namens meneer jansen gefeliciteerd met jullie hoogbejaarde fame.
  Wat n leuke inkijk in haar dagboek.
  Xxxxx

  1. haar dagboek… wat leuk gezien en gezegd Dimph! en bijzonder dat meneer jansen, zijnde een rote hond, dit scharminkel feliciteert! Dank jullie!

 2. Gefeliciteerd met Zora, mijn zwarte poes is een Zohra, what’s in a name, maar ik kan me voornamelijk identificeren met de ongelooflijke dierenliefde die deze reportage uitstraalt. Nog veel geluk in je eigen stukje paradijs. Bart

 3. Wat een mooie 19-jarige Zora….leuk dagboek van haar verjaardag heb je geschreven, Anne! Foto’s ook heel leuk! Hoe oud Sam is, is ons onbekend. Zij heeft van de dierenarts een geschatte leeftijd gekregen 🙂

  1. Ha Ellie, en dan te weten dat een kattenjaar gemiddeld 5 mensenjaren is, kan een paar maanden minstens een jaar schelen, zeg maar 😉 🙂

 4. Namens mij en onze 10 jarige ” main cone”. Voor uw kat en uzelf en de ganse dierentuin, de groeten en nog een lang leven gewenst.

 5. Hieperdepiep met Zora!

  Mijn hoofd is leeg dus dit was het.

  Kopje van Annet en schoteltje van Soesja (18 nu) en te veel kleintjes…..

  1. Daar ben je, Athy! Welkom terug 🙂 🙂 🙂 Wat zul je blij zijn XXX
   En die goede gezondheid, ja, die is onschatbaar – dikke liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *