Auteur & kunstenaar

Welkom op mijn nieuwe website!

Dit is mijn vernieuwde website. Een goed moment voor een terugblik.
Op 24 november 2011 schreef ik mijn eerste blog. Ik had toen 1 lezer en dat was ik zelf, dus waarschijnlijk hebben jullie die gemist.
Wat Tom en ik niet konden weten, was het succes van onze samenwerking. De website trekt zoveel bezoekers dat de cloud waar hij in zat, oververhit raakte, met opstopping en vertragingen tot gevolg. Hij moest dus naar een cloud met veel minder gebruikers. Bovendien kon de website wel een upgrade gebruiken. De artikelen kunnen nu vlot gelezen worden op je telefoon of tablet en alles kan gemakkelijk gedeeld worden op social media. Ik moet nog wel even leren hoe ik ermee om moet gaan. Het titanenwerk van verhuizing en upgrade deed Tom Govers, mijn webmaster en voormalig whizzkid.

Ter herinnering hier mijn blog van 24.11.2011, toen Tom 17 was.

WHIZZKID

De eerste keer leek hij 20, dat kwam door z’n blauwe pak. De tweede keer leek hij 14, toen had hij net gevoetbald, knalrood, halfbloot en vieze vegen. Vandaag is hij 17, en dat is hij echt, vlotte kuif, goed shirtje, en een laptop zo plat als een krant. Alles wat ik aangeleverd heb, zit erin. Met een druk op de knop komt een dashboard tevoorschijn, het bedieningspaneel waarmee hij als een piloot navigeert door virtuele ruimten, regelrecht naar mijn columns, kunst en curiosa. Er staat alleen niets op.

,,Dat moet u zelf doen, het is uw website.”
,,Da’s waar, maar uh, hoe doe ik dat?”
Whizzkid heeft een boekwerk van 125 pagina’s, waarin dat haarfijn wordt uitgelegd.
,,Ik doe het wel even voor.”
Hij vat het boekwerk samen in een cluster van handgrepen van hot naar her, in een tempo waar Hans Klok wat van kan leren.
,,Nu u.”
Mijn geheugen schiet tekort.
Geen probleem voor Whizzkid.
Hij load me up met een permalink, die me regelrecht het Blog invoert.
,,Nu kunt u schrijven wat u wilt. Voor publicatie drukt u op Publiceren, dan kan de hele wereld het lezen.”
Dat dat ook gebeuren zou, hield ik toen niet voor mogelijk.

http://www.tomgovers.nl

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

21 reacties

 1. Ziet er gelikt uit…..voor mij als p.c. onbenul wel fffff wennen. Wel ‘n vraagje waarom zoveel Engels dat vind ik jammer Maar misschien ga je internationaal wel doorbreken dan ist weer handig……….toch een vooruitziende blik ?
  Succes met deze mooie site.

 2. Jeetje Anne wat vliegt de tijd naarmate je ouder wordt. Ik was bij een van de eerste lezers, maar dat het al meer dan vier jaar is geleden. Ik gun je het succes zo, want als er iemand “down to earth” is, dan ben jij het wel. Hartelijk en meelevend. En oude liefde roest niet. Het lukt jou allemaal wel met de nieuwe site. Zeker weten.

  1. Jij was idd een van de eerste lezers! Ik geloof dat je bij de eerste tien trouwe lezers was en ook heel vaak mijn blog verrijkte met jouw bijzondere ervaringen! de tijd gaat idd razend snel. en bijzonder leuk dat je nog steeds hier komt! lieve groet!

 3. Ja, Anne, ik schreef je al dat ik het heel leuk vond met die nieuwe ( oude) type/ schrijfmachine. Handig van die mannetjes die zo digitaal zijn
  . Ben ik wel een beetje jaloers op hoor anne. Ik probeer altijd badend in het zweet mijn zoektocht op mijn laptop te begrijpen.ik miet nog veel leren.en dan ook nog onthouden. Tja. Beste Anne veel plezier en ik.hoop nog lang te genieten van jouw werk in uitvoering ..Hi lieve groetjes van metha schrijvers. Trusten.

 4. Fijn jouw eigen blog te hebben, en alles bij elkaar.
  Ik heb er ook een, wie weet moet ik toch ‘n X gaan schrijven.
  Ik zal terugkomen om weer te lezen. Lieve groeten,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *