Auteur & kunstenaar

Redder in nood

Redder in Nood https://cleantalk.org/

Al een tijdje wordt mijn website bestormd door robots en spam. Aanvallen van duizend per dag die ik stuk voor stuk avond aan avond de prullenbak in mieter tot gekwordens toe, zowel op mijn website als op mijn beide emailadressen.

Ik wil niet de hele tijd jammeren bij Tom Govers, mijn webmaster, die heeft het al druk genoeg, maar dit werd te gek. Hij probeerde verschillende methoden, die even hielpen, maar vooral de Russische robots zijn reuzeslim en komen er telkens met verdubbelde kracht door, waardoor ik almaar drukker met wegwerken was. WAS!

Tien dagen geleden vond mijn webmaster een nieuwe verdediging in Verweggistan: Cleantalk, die zette hij als Plug In op mijn site. De volgende ochtend: geen robot te bekennen, geen spammetje, niets van dat al! En de volgende dag weer niet. En weer niet. Het was uit met de robots, zelfs de Russen kwamen er niet door! Van puur plezier begon ik vanzelf weer te bloggen, over leren lopen, want zo voelde het en ik ben er nog niet over uitgeblogd, maar eerst even de actualiteit, want die is ook noemenswaard.

Na een paar zorgeloze dagen zonder robots kreeg ik mail van Cleantalk. Of het beviel en of ik door wilde gaan en of ik dan wilde betalen, helemaal niet veel, iets van 7 euro voor een heel jaar. Dat wilde ik. GRAAG. Als je bedenkt dat ik 365 avonden per jaar verlost ben van de strijd tegen de robots, een bezigheid van zo’n halfuur per dag, plus ergernis, wat is dan 7 euro.

Maar toen kwam het probleem: de betaling gaat via PayPal of allerlei andere kanalen die ik niet tot mijn beschikking heb.
Dat schreef ik terug.
Laat ik nou meteen antwoord krijgen! In heel Europa heeft niemand mijn probleem, ik blijk de enige te zijn met zo’n druk bezochte en belaagde website die geen PayPal heeft. Ze hadden dit betalingsprobleem dan ook nog nooit gehad.
Ik was verrast dat ik antwoord kreeg en zo snel ook nog en daar bovenop de uitnodiging om te reageren. Dan heb je aan mij een goeie. Ik reageerde niet zomaar, nee, ik kwam  gelijk met advies voor Cleantalk: neem een Europese bankmethode zodat ik ook kan betalen.
Dat vonden ze nog een goed idee ook, maar dat kon even duren en mijn gratis proefperiode liep af, maar verlengden ze met een paar dagen opdat ik kon nadenken en zij ook.
Waar vind je dat nog? Bedenktijd!

Na een nachtje slapen kwamen we op hetzelfde idee:

Als ik Cleantalk in een blog noem, strijden zij een jaar lang tegen mijn aanvallers. Noemen? Daar doe ik niet aan. Ik schrijf wat ik beleef.
En de belevenis is nog niet ten einde: het laatste nieuws is dat Tom Govers PayPal heeft en de 7 euro keurig betaalt.
En het allerlaatste nieuws is een grote glimlach in mijn hart.

http://www.tomgovers.nl
https://cleantalk.org/

Intussen is het ruim drie maanden later en ik heb geen enkele spam meer gehad, heerlijk.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

10 reacties

 1. Lieve Anne,

  Ik moest dit even lezen.
  Opmerkelijke oplossing.

  Ik kan de hele dag lezen en schrijven.
  Een boek vol, misschien wel tien boeken.
  En alles berust op waarheid, maar ik gun me de tijd niet meer.
  Ik zit ook nauwelijks nog op Facebook.
  Ik ben gedreven, ik heb haast.
  Schippers lozen olie uit de machinekamer, omdat het soms bijna niet anders kan.
  En ik ben bezig een prototype te maken om de olie uit het water te halen vóórdat het geloosd wordt.
  Daarom ben ik gedreven.
  Als ik niet meer lichamelijk bezig kan zijn dan ga ik weer lezen en schrijven.
  En nog veel meer.
  Ik ga weer verder,

  Tot gauw,

  Liefs,
  Kees

  1. O Kees, wat interessant van die olie en hoe je daar een oplossing voor zoekt. Geweldig. Ook fijn je hier weer (even) te zien en dat je de tijd nam dit stukje te lezen.
   Succes!

  1. Hoi Ellie, hopelijk heb jij er niet zoveel last van; ik voel me de koning te rijk met mijn verschoonde website en emails; ik krijg net bericht van Cleantalk dat ze vannacht weer 785 spammers hebben verwijderd voor me, zooo fijn! Zo houd ik tijd over om te schrijven!

 2. U heeft een Rherder in nood nodig ! Ik trek altijd alle Stekkers wifi’s uit mijn P C ! Zodat er vooral ‘snachts geen kleine stiekeme Dombotjes en Robotjes te keer kunnen gaan!
  Ik heb zelfs ‘s nacht een Sperm-filter aan staan ! Sterkte! U sprak met !!

 3. Tjee Anne ik zou me ook geen raad weten. Wat geweldig dat je gewoon zo ‘ n superkanjer kunt bellen die het oplost.
  Ik heb ???? Spamfilter en die houdt bijna alles tegen. Krijg alleen de laatste tijd mails van reizen die ik geboekt zou hebben. Die knikker ik meteen in de prullenbak.
  Ik vond en vind gewoon oen en papier zo gek nog niet. Even gummen en weer verder.
  Weer een heerlijk verhaal nu het opgelost is. En die glimlach van jou maakt me helemaal blij.
  Liefs

  1. Ha Dimph! Altijd fijn iets van jou te horen! En het is echt een zegen dat het nu opgelost is; ik had nu tijd de hele tuin te sproeien, anders zat ik alweer al die robots op te ruimen – en het is ook zo leuk dat die jongens van Cleantalk meedenken en vragen of het nu okee gaat en dat zij het een heel jaar doen en zodra ik iets merk, kan ik hen meteen mailen en doen ze er wat aan – een zorg minder! En mijn fantasie is alweer op hol geslagen, juist omdat ze zo laagdrempelig doen, zie ik dan drie van die jongens in afgeknipte spijkerbroeken in een schuurtje al die robots en spammers te lijf gaan! Fijne avond, liefs X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *