Auteur & kunstenaar

Slopen en bouwen

Bij verbouwen kom je voor uitdagingen te staan die je ziel oprekken. Gisteren was zo’n dag en vandaag weer. Gisteren viel het bouwmateriaal van de heftruck op straat; dat had slecht af kunnen lopen voor passanten en was veel sjouwwerk.

Intussen is het dak van het middenstuk van ons huis gesloopt, dat was te slecht om te verbouwen: asbest, vier verschillende vloerhoogten, te laag plafond, vloer direct op het zand, twee rattennesten boven de slaapkamer en vijftig wespennestjes onder de dakpannen, waar niet eens dakhout was. Vijf lagen vloerbedekking moesten voor isolatie zorgen, maar zorgden voor stank. Wat niet weet wat niet deert. Dat geldt voor de vorige bewoners. Wij wisten waar we aan begonnen dankzij vier eerdere verbouwingen. Afijn, de zooi is allemaal weg.

De nieuwe dakconstructie wordt op zijn Kees’ en Hans’: daar kan een olifant aan hangen. Maar die moet wel eerst geplaatst worden. Goed. Vanochtend in alle vroegte waren de mannen van staal er. Met zijn vijven staan ze op de nieuwe vloerplaten die we (Kees en Hans) intussen gelegd hebben.

 

Inmiddels is het 8.52 en ligt de eerste van de vier stalen balken op zijn plaats.

Stalen balk numero twee wordt nu geplaatst.

9.40 de derde balk ligt erin en de vierde komt eraan.

 

Het enige wat ik hoef te doen is dweilen met de kraan open.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

22 reacties

 1. Ik hoop dat het dak er nu op zit, anders kun je nu van je huis een zwembad maken.
  Heel veel succes en sterkte verder! Groetjes van een eindje verderop.

  1. Dankje Joke, wees gerust het dak is eraf, maar niet het hele dak, alleen van het middenstuk, dus dat valt mee 🙂
   Dit blog is up-to-date: de stalen balken worden NU geplaatst.
   Groetjes!

 2. Het was al een leuk huis, het wordt alleen nog maar beter-praktischer-mooier. Het vergt veel, maar jullie kennende en met jullie ervaring komt het beslist goed. Succes voor de bouwers en voor jou, Anne 🙂

  1. Hoi Jan van de prachtige wilde tuin ~ maandag a.s. hopen we wind- en waterdicht te zijn: morgen en overmorgen komen de dakplaten erop en maandag de pannen. eind oktober komen de ramen en dan kan het echte feest in november beginnen en dat is al over een maand!

 3. Het is wel geweldig wat jullie allemaal doen. Ik heb echt bewondering voor Opzichter, Architekt, Bouwer Kees en zijn collega bouwer; en de allesondersteunende Anne! Petje af voor jullie doorzettingsvermogen en het zal wel heel bijzonder worden. Veel Succes!

  1. Wat een lieve, bemoedigende gedachten Ank, dankjewel! En weet je, Kees zijn broek zakte af en nu draagt hij die bretels die ik aan jouw man wilde geven… Lieve groet!

 4. Zo te zien bent U Vila la la Achterwerk aan het bouwen! Ik hoor Rob de Nijs nog zingen : “Kom van dat D A K af ! Waarschuw niet meer Ninne Ninne kom van dat dak af! Maar het kan ook Rob de Nice zijn die zachtejes tegen het Raam tikt!! Zo te zien werkt u met een Open Mind, en is het Huis te klein! Met stalen en open gezicht loopt U in uw eigen Bouwval.. Maar ja, als kees en Anne iets willen ….Maar ik weet wanneer het huis klaar is! Je zet dan een K E R S T B O O M op Het Dak ! Als je het hoogste top-en kookpunt hebt bereikt! Dus dan pas in een Danspas is het klaar! Dan is het Kindeke Jéé-zus en zo geboren! En zijn Kees en Anne Herboren! Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar! By ze wee? Wat is het nieuwe Adres?? Groetjes van…die andere Kerstbal..

 5. heerlijk die bouwperikelen, zal ik je een nieuwe dweil sturen. Ik hele goede absorberende in de aanbieding …
  grapje …

   1. Ik gooi in geval van overlast mijn handdoeken in de strijd …. daarna wel wasmachine draaien en krijg het maar droog met die regen ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *