Auteur & kunstenaar

Bijsnijden

bijsnijden
Groene Man - kleurpotlood op zwart - Anne Vellinga

Je leest het goed, bijsnijden, niet snijden, niet besnijden, maar bij-snijden, bijsnijden dus. Het staat als optie in mijn dashboard, en ik ben meteen benieuwd wat dat is, bijsnijden. Het is leuk! Als een plastisch chirurg ga je aan de gang. Alles wat teveel is snijd je bij, ofwel af, ofwel weg. Weg ermee.

Een paar dagen geleden had ik nog een Groene Man in mijn galerij met blokken wit-zwart van de vloer om hem heen. Die man is overigens plotsklaps verdwenen uit mijn galerij. Whizzkid is er aan het spelen. Elk uur hangt er wat anders en soms beweegt het ook nog. Ik zag er net een stoel liggen, geen ligstoel, maar een liggende stoel. Als je snel bent, zie je hem misschien nog. Zelf kan ik mijn galerij niet in op dit moment. Whizzkid heeft de deur hermetisch afgesloten.

Die bijgesneden Groene Man wil ik je niet onthouden, Hier is hij. Glimmend als een spiegel, dat nog wel.

de groene man

Om te zien wat dat bijsnijden doet, hier een make-over.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

4 reacties

  1. dat is lief bedoeld hoor, Marco is natuurlijk de aller aller beste in bijsnijden maar das logisch want dat hoort bij zijn vak.
    Maar…..jij kan er ook wat van.
    thats it, o alweer engels 🙂

  2. Leuk Anne.
    Bijsnijden staat er, het kàn echt niet, net zo min als bijknippen.
    Er àfsnijden wel en wegknippen ook, maar het is spreektaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *