Auteur & kunstenaar

Kolibri & Vlieg voor Mister Sandman

kolibrie en vlieg

Op verzoek van Mister Sandman een voorbeeld hoe een collage op een stuk papier of een hardboardplaatje verandert in een ‘doos’ (kunstwerk)die (dat) aan de muur gehangen kan worden. Dat gaat met zo’n plaatje niet, en nu wel.

kolibri & vlieg
kolibri & vlieg

Als extra nog even de achtergrond van het ontstaan van deze collage.

Vorig jaar was ik met een aantal vrouwen op een woonboot ergens op een gracht in Amsterdam. Els Mostert vertelde ons verhalen in de traditie van de cantadora’s, verhalenvertellers. Net als wij in dromenland belandden, kregen we een pittige opdracht ter opwekking. Een van die keren was de vraag: welk dier zou je willen zijn, en welk dier niet?

Mij leek het heerlijk om een kolibri te zijn en honing uit een bloem te drinken. Een strontvlieg daarentegen leek mij niet zo lekker om te wezen.

Volgens onze cantadora zaten ze allebei in me, en was het de kunst ze samen te laten komen, te integreren, accepteren. Nou was ik daar bij nader inzien al mee bezig op praktisch vlak, maar toch nog niet helemaal in mijn binnenste. Dat heb ik met deze collage gedaan. Tot in de afwerking. Het zuivere wit heb ik veranderd in zwart.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *