Auteur & kunstenaar

Door de sneeuw

Ter geruststelling.
We zijn terug. Uren later dan gepland en dat lag niet aan mijn man die het stuur in handen had. Dat lag niet aan de sneeuw. Niet aan de weg. Niet aan de auto, zeker niet aan de auto. Je bent geneigd te zeggen ‘ZIJN’ auto, zoals als die jongetjes met ‘Cars’ bezig zijn. Zijn ‘Car’ is steile bergen gewend met 10x zoveel sneeuw. Winterbanden en Allrad (heeft dat ook een Nederlands of Engels woord?). De vertraging lag, kortom, aan de medeweggebruikers, wiens banden in versneld tempo ronddraaiden. Andere ‘Cars’, geen winterbanden, geen Allrad. Die sukkels reden 20 km tussen Den Helder en Hoorn, precies het stuk waar wij zaten.
We werden gepasseerd door twee ambulances, gele, die kleurverandering was mij tot nu toe ontgaan, maar in slakkengang zie je meer, een brandweerauto, een takelauto en een vehikel van de Marine , iets van waterbrigade, of reddingsbrigade, iets dat iets uit het water vist. Onheilspellend. Ik kon het niet zo gauw lezen, niet dat ze zo hard voorbij stoven, maar wij sloegen rechtsaf, waar dit interessante vehikel met doembestemming rechtdoor moest.
Velen zijn vandaag thuisgebleven, onder wie de fysiotherapeut van mijn moeder, die nog nooit een keer heeft afgezegd. Goed gedaan Dick. Verder worden alle hulpen gebeld door dochters en zonen die vastzitten in ellenlange files op rondwegen bij Amsterdam en andere steden.
Als ik bij de radio zat, wenste ik iedereen vanaf deze plaats een veilig thuiskomen en zette een mooi muziekje op voor de lange uren onderweg.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

Eén reactie

  1. Ik zei toch pas, slippen! Veel mensen schakelen hun verstand uit als er sneeuw ligt. Die rijden dertig omdat ze niet zien dat de weg goed berijdbaar is. Als je een brommer hebt gereden leer je snel wat wel en niet kan op de weg. Je gaat eens een keer op je bek met natte bladeren, dan weer met zand, grind of ijzel en zo leer je het wel. Ik meen het, mensen die dit lezen. Ga op een plek met veel sneeuw, die je kent, dingen uitproberen met je auto. Dertig is al heel hard en het is leuk en je voelt je veiliger als je merkt wat je allemaal kan. Ennuh, volgens mij waren er twee auto’s in het water gereden. Ik dacht geen doden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *