Auteur & kunstenaar

Persbericht Willem Wilminkfestival

In mijn blog van 20 december vertel ik van mijn eerste liedje ‘Heldenkleuren’ dat ik onder tal van omstandigheden voor Chrystal Cochius heb geschreven, en dat zij tot mijn verbazing heeft omgetoverd tot een geweldig  liedje met flair en plezier, ook nog een boek erbij, Ya hai ye. Je gelooft je oren en ogen niet.  Voor Chrystal Cochius gaat geen zee te hoog, ze gooide er nog een schep bovenop en stuurde 5 liedjes op voor de Willem Wilminkprijs, en… mijn liedje zit daarbij.
Zo’n droom die je elke nacht wel wilt dromen. En deze is nog waar ook.
Ik krijg net onderstaand persbericht over de dingen die komen gaan. 
Ik denk dat jullie dit ook willen weten. Leuk toch! Spannend!

Enschede, 14 maart 2012

Inschrijftermijn Willem Wilminkprijs gesloten 

Wie wordt de winnaar van de Willem Wilminkprijs 2012?

De inschrijvingstermijn is gesloten, de liedjes zijn geteld. Meer dan 150 kinderliedjes maken kans op de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied. De komende maanden gaat een professionele jury in beraad om uit de vele inzendingen een selectie te maken. De geselecteerde liedjes vormen de basis voor een feestelijke familievoorstelling en worden daarnaast opgenomen op een CD. De tekst- en liedjesschrijvers strijden niet alleen om een stukje eeuwige roem, maar ook om een prijs van € 5000 en een beeldje.

Welk lied volgens de jury het Beste Kinderlied van Nederland genoemd mag worden wordt zaterdag 27 oktober bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Wilminktheater te Enschede. De prijsuitreiking is onderdeel van een feestelijke familievoorstelling voor het hele gezin (aanvang 19.00 uur).

Over de Willem Wilminkprijs
Als criterium voor de Willem Wilminkprijs gaat de jury in de eerste plaats uit van de kwaliteit van de tekst, waarbij ook wordt gelet op de eenheid van tekst, muziek en uitvoering.
Dit is de tweede keer dat de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied wordt uitgereikt. Alle oorspronkelijk Nederlandstalige kinderliedjes die in 2010 en 2011 voor het eerst zijn uitgekomen op cd of dvd of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv, komen voor de onderscheiding in aanmerking.

De organisatie is in handen van de Stichting Willem Wilminkfestival, Enschede Promotie en het Nationaal Muziekkwartier.

Het geheel wordt mogelijk gemaakt met steun van o.a. Gemeente Enschede, Enschede Promotie, Nationaal Muziekkwartier en BUMA Cultuur.

www.wilminkfestival.nl.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *