Auteur & kunstenaar

Vuile was

de vuile was

Het was heeeeeeeeeeeel leuk en er is veeeeeeeeeeeeeeel gebeurd!We lieten een kale tuin achter en zijn terug in een oerwoud en daar begonnen we in een kaal bos en is het nou een jungle – en dan de tandarts, want mijn vulling zat klem tussen twee kiezen en naar de dokter moesten we ook de hele tijd voor injecties tegen de tekenziekten en eh, o ja,  alle wilde dieren deden dingen die ze altijd doen, elkaar vangen en vluchten en zo en de smid kwam met een bende ijzer en vuur, want onze stenen poort was ingestort door de vorst en toen moest-ie van ijzer en er was een tuinfeest met dingen die hier niet (meer) kunnen en toen kochten wij het beeld dat eentje uit een boomstam zaagde met een wilde zaag, maar die paste niet en de auto en toen  bood iemand het dubbele en toen lag er een vos in onze tuin en kwam er een ekster om hem weg te jagen en dan die koekoek die op het nest van de koolmees een ei wou leggen en toen viel er een rotsbloksteen omlaag en toen vloog het Kristalbad in brand en kamen er 750 brandweermannen voorbij en – o ja, dat malle feest in Bayreuth met die optocht en en en toen kregen we ook nog op het laatst bezoek en toen die weg wilden was er een rode bobbel in haar oor en was het zaterdag en geen dokter en toen en toen – en almaar was er geen wifi en wist je van niets, want de telefoon was ook uitgeschakeld omdat er iets kokends overheen viel en tv is er ook niet en geen wasmachine….. en eh….. die weg terug is 750 kilometer vol auto’s, heel snel allemaal op die Duitse snelwegen en dan kom je tuitend thuis en daar is pas echt wat gebeurd.Gasten die houtkachele en tv’s niet aankrijgen, moeders met heimwee die in de buik en en en de tuinjongen wou het gras maaien en toen zat er geen benzine in en die maaimachine, nou ja en toen was er de hoest en de dokter en 100 hulpen en die losten alles op en Ria stond aan het roer en toen koerste alles precies goed, het was echt maar goed dat wij er niet waren – dat weet ik van de poezen want die miauwden de hele nacht om alles te vertellen, want poezen zijn nachtdieren, en nu spinnen ze op mijn schoor en mijn laptop en de koeten hebben nieuwe jongen en de telefoon gaat en alles schreeuwt en juicht het uit en de wasmachine heeft een topdag en en en oooooooooooooooh wat fijn dat jullie er zijn en mijn hart te luchten – ha, de witte was is doorgedraaid, die kan aan de lijn op deze mooie Pinksterdag… tot gauw!

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

3 reacties

  1. Anne,

    Je bent vol verrassingen. Een heerlijk en toen en toen verhaal. Hoe verzin je het! Doe maar rustig aan hoor met acclimatiseren of bekomen van de cultuurschok.

  2. Altijd eerst chaos voor het beter wordt maar wat heerlijk als zich dan toch weer oplossingen aandienen. b.v. precies een zonnige dag om buiten de was te kunnen drogen.
    En Kees, leuk je weer te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *