Auteur & kunstenaar

Wilders ontmaskerd

Tot voor kort dacht ik dat Wilders zijn haar blondeerde om zijn buitenlandse afkomst aan het oog te onttrekken. Gisteren zag ik een foto van hem met ander haar. Een foto die licht werpt op het fenomeen dat niemand grip op hem krijgt. Zijn tegenstanders zullen er heus met een heel team de vinger op proberen te leggen, maar verder dan het analyseren van zijn gedrag en woorden komt het niet.
Hij valt in de rede, valt aan, komt zelf met niks, komt steeds met hetzelfde zinnetje. Hij ontregelt doordat hij dingen uitkraamt waar een ander niet opkomt en geen weerwoord of verweer op heeft. Hoe kan dat?
Heel simpel. Dat komt omdat ze het geblondeerde haar niet betrekken in de analyse. Dat komt omdat ze deze foto nog niet hebben gezien. Het ligt er zo dik bovenop dat je het pas ziet als je het ziet. Dat is het fenomenale aan deze foto. Kijk en zie.
Heb je het gezien?
Met dat blonde haar en die bollige wangen heeft Wilders een babyface, geef hem donker haar, en weg is het.
Een baby appelleert aan onbewuste reacties van de ander. Een baby mag overal doorheen blèren, zinnetjes herhalen tot je er horendol van wordt. Een baby ontregelt het leven van papa en mama, dat is een algemeen aanvaard gegeven. Een baby kan nog zo dom, drenzend en dwingend uit de hoek komen, iets weerhoud je ervan  gehakt van hem te maken.
Ziehier de reden dat Wilders zijn haar blondeert.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

12 reacties

 1. Tien Anne…

  Diepgravende psychoanalyse hier van het fenomeen blonderen…
  Je maakt een gave draai die hout snijdt!! knap gedaan!

  Een besmuikte glimlach greot je vanuit het Eindhovense:-)

  Gr enrico, fijn weekend!

 2. Van babies kunnen we veel leren, zeggen sommige mensen toch?
  Ze zijn nog puur en onbedorven.

  Maar is het niet zo dat Wilders’ gedrag hetzelfde is als dat van een grote groep Nederlanders?
  Velen doen niet anders dan aanvallen, in de rede vallen, maar komen ook met niets.

 3. En de media heeft zijn zwakke punt ontdekt, met zijn tong rare bewegingen maken als hij de situatie niet onder controle heeft. Kleuters en mensen die iets niet goed in de hand hebben gebruiken hun tong ook als het ‘moeilijk’ gaat. Leuk verhaaltje weer!

  Lekker genieten van het weertje Anne.

  Liefs

 4. Het is waar dat Wilders zijn haar blondeert omdat hij een “buitenlander” is. Hij is van Indische afkomst. De babyface is leuk gevonden en komt daar bovenop. Ik heb de biografie van Hitler gezien. Die had eerst een gewone snor. Hij was echter jaloers op de krachtige en kenmerkende uitstraling van Lenin. Toen heeft hij besloten het karakterestieke Hitler snorretje te nemen. Hierdoor was hij meer onderscheidend. Dat kan ook nog een uitgangspunt zijn bij het blonde haar. Op de foto met bruin haar oogt Wilders heel gewoontjes.

 5. Wat een dom, links geleuter. Maar goed, je hoort wel meer commentaar aangaande de haardracht van de heer Wilders; ik hanteer andere criteria. En niets in te brengen? Advies: lees eens het partijprogramma voor u dingen roept die werkelijk nergens op slaan, Eerst een beetje huiswerk maken en in de materie verdiepen, dan had u zo’n kleuterschoolartikel waarschijnlijk niet gepubliceert. Er schijnen nog meer mensen te zijn die de haardracht van de heer Wilders interessanter vinden dan inhoudelijke politiek; precies aan dit soort inhoudsloze dwazen gaat Nederland ten onder.

 6. En wat nu als hij de politiek uit stapt? Dan kan hij gewoon zijn haar laten staan zoals de natuur het hem gaf, niemand die hem herkent, hooguit af en toe de vraag..u komt me bekend voor, dan heeft hij ook allang geen gezellig Brabants accent meer 🙂 en lacht haha..nieuwe identiteit,taal is mooi he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *