Auteur & kunstenaar

Alarm

Sta ik lekker met met de verfkwast te schilderen aan de maan, gisteravond, gaat het alarm van de buren. In buurhuis branden diverse lichten in diverse kamers, geen beweging te zien, alleen flitsen van de alarmlamp. Na een halfuur flitst hij nog. In stromende regen toch even buiten kijken of er iets te bespeuren valt, alleen stromende regen. De toegang naar hun huis en hof is versperd door een poort. Daarnaast is een bel. Daarop gedrukt. Geen reactie. Ze zijn niet thuis. Buurman gebeld op zijn vaste nummer, zijn mobiel is me onbekend. Geen reactie. Politie gebeld. Nee, 112 is niet nodig, zij zullen een wagen sturen.
Voor het geval ze te laat zijn en er een inbreker bezig is, maak ik een foto waar niets op te zien is, maar met speciale apparatuur wellicht nog heel wat uit op te maken valt voor opsporing verzocht.

zoek de inbreker

Ik zet hem op facebook voor het geval dat. Adviezen stromen binnen. Licht aanhouden en binnen blijven is het belangrijkste. Dat dieven weten dat ze niet bij ons moeten wezen, dat het huis vol leven is. Ik ga nog maar weer even verder met mijn schilderij, raak in welkome trance, waardoor de buitenwereld wat minder angstaanjagend in mijn aandacht is, zie ik een onbekende grijze auto langsrijden. Zonder licht. Kortom. Ik ruim kwasten en waterpotten op, laat lampen aan. Gordijnen open. Sluip door eigen huis naar de slaapkamer waar Man in bed ligt. Geen vreemde man, de man die er hoort, ziek en wel.
‘Ik werd net gebeld door buurman. Hij was op een feestje en daar ging zijn mobiel ten teken dat zijn alarm afging. Hij naar huis. Kon hij zijn poort niet in, het elektra van de poort was uitgevallen. Dus moest hij langs een sluipweg zijn tuin in. Loopt hij naar de deur, wordt hij vastgegrepen door vier sterke armen. Is het de politie die denkt dat hij een inbreker is. Moet hij zich identificeren en nader verklaren. Zijn mobiel waarschuwde hem op het feestje dat het elektra van de pomp was uitgevallen. Deze pomp moet grondwater wegpompen als het stortregent zoals vanavond, anders loopt zijn kelder onder en daar parkeert hij zijn auto. Hij was meteen naar huis gegaan om de pomp aan de gang te krijgen. Blijkt een buurvrouw de politie gewaarschuwd te hebben…’

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *