Auteur & kunstenaar

Liefde en seks

Liefde is heilig en seks is leuk, zo heilig en zo leuk als het is, zo lastig is het ook. Dat komt door de seks. Wat het leuk maakt, maakt het lastig. Mannen hebben vaker zin dan vrouwen, dat is het hele probleem en dat komt door de testosteron en het oestrogeen en dat komt door de oertijd en de schepping. Zo droog als het klinkt, zo heet en zo vochtig is het.
Met de mammoeten was het praktisch dat mannen vol testosteron zaten, zo konden ze onverschrokken achter het beest aan, maar de beesten zijn uitgestorven en de mannen zitten er mooi mee en de vrouwen ook.
Hele mannenstammen weten niks beters dan nepmammoeten maken om hun jachtinstinkt te botvieren, de rest zoekt het in sublimatie, sport en wetenschap, bij uitzondering beeldende kunst en gedichten. Zo gaan onze brave Hendrikken naar voetbal en tennis en de schaakclub en de vrouwen maken nestjes van verf en papier, lapjes en lijm – maar seks is anders.
Je hebt natuurlijk ook nog de vluchtwegen door de mond, (vr)eten en drinken (zuipen), roken, slikken en spuiten, nagelbijten en duimzuigen. Maarrr waar is het vuur, waar is het water.
Een wortel in een pan koud water is niks. Hoe krijg je het water aan de kook.
Daar hebben we de natuur voor. Niets blijft wat het was. Panta rei, alles verandert. Ook testo en oestro. Even pauze, penopauze, menopauze. Vrouwen krijgen de hitte, mannen het water. Vrouwen krijgen baarden en mannen tieten. Mannen worden zachter, gaan een ei bakken, boodschappen doen en de tuin, vrouwen worden vuriger, ze beginnen een blog en gaan paardrijden.
Kokend water en verschrompelde wortels in het verschiet.
Om te zoenen. Die seizoenen.

woordbeeld - Pastuiven Verkwil

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

20 reacties

 1. Haha hihi hoho!!

  ze (die vrouwen he…) beginnen een blog en gaan paardrijden 🙂 🙂

  women are from venus, man from mars, zal altijd wel zo blijven he…:-)

  leukie anne

  graag gelezen

  gr en een fijne zondag gewenst!

  pastuiven

 2. Er schijnt een stam te zijn die dit probleem op een slimme manier heeft opgelost. Ik neem even de tijd hoor!

  Jonge mannen trouwen met een oudere vrouw die nog genoeg libido heeft en een schat aan ervaring. Na een aantal jaren tot wederzijds genoegen worden de rollen omgekeerd. De nu ervaren oudere man trouwt met een jong meisje. Het natuurlijke frequentieverschil wordt zo een beetje teniet gedaan, natuurlijk ook door het nieuwe. Iedereen van de stam accepteert deze manier van leven, men weet niet beter.

  En er zijn altijd uitzonderingen toch?

  Leuke beeldspraak trouwens. En weer wat geleerd. Pantha Rei, ik heb een schip gefotografeerd met die naam. Latijn heb ik nooit geleerd, maar ik onthou het wel. Onder ander door jou. Maar mijn vader gebruikte ook Latijn met alleen Lagere School. Uit een gereformeerd milieu zei hij altijd “Ora et Labora”. Oftewel, met bidden alleen kom je er niet. Zoals jij dingen van je moeder aanhaalt, zo komen ze bij mij ook terug van mijn vader. “Ik doe het altijd zo” werd door hem steevast gepareerd met ” dan doe je het altijd verkeerd”. Of: “gelukkig mankeert er aan ons niets” als je veel kritiek had op een ander. Of:”het zijn net kinderen hè?” als je kinderen als volwassen beoordeelde. Als je je heel erg pijn gedaan had zei hij altijd: “Dat jeukt zeker!?”

  Liefs,

  Kees

 3. Joshua Hoogveld

  Ja ha, Mannen hebben een Probleem die Vrouwen onbesteld niet hebben

  n.l Bàl last.. En vlgs Mij heeft Liefde niks met Seks te maken

  Want Twee mensen in Love….,

  is iets heel anders dan Twee Personen die S H É K S hebben..

  Verder heb ik de Bàllen -verstand van dit Onderwerp Klaar ben je er mee !!

  6 minuten geleden · Vind ik leuk · 1..Anne Vellinga mag die onder mijn blog?

  hij is zo to the point Joshua!

  Joshua Hoogveld

  Tuurlijk mag ie op Uw Blog onder één Voorwaarde

  dat ik verder niet met De B I L L E N bloot hoef,

  want dan gaan er misschien wat Personen Moraalgastisch Gillen !!

 4. Prachtige tekst Anneke. Vellinga ! Het was lachen geblazen
  Echt mijn meug! Vies manneke dat Janneke! Je hebt het aangestoken
  Nee eerder het ijs gebroken!! Het is te gek na het lezen van jouw
  Kennis over dit alles , flitste plots Vellinga en ik wist dat ik iets was vergeten
  Een besnijdenis hahahaha en ja zo zie je van t’een komt het ander! Je hebt iets losgemaakt
  Figuurlijk natuurlijk! Avontuurlijk! Het schurend scharniertje heeft wat kruipolie gekregen
  Ik verlegen! Liefst belegen!Toen ik vroeger het woord oestrogeen hoorde, nog jongen dwaas
  Niks wetend over het effect van Selder in de kelder,dacht ik dat dat moeder in t’latijn liet weten
  Dat alle oesters waren opgegeten! Moeder sprak kort maar lief en kordaat! Zoals die van vader staat!!! Ik dacht zijn snor? Zijn baard? zijn staart! Begreep geen ballen, geen kleurpotkloten ervan! Mijn vader , niet mijn maatje! Zag ik altijd in mijn hoofse verbeelding als een aap met een staart, ik zwijg als Eric of erik Vanhijg en Sanne, totaal met borst en bil stopwoord Jan!!!!!!Ik was stom…… Verbaasd!! Maar eens op het schommelpaard gezeten in het Heldenpark vol stevige rechte bomen,begonnen mijn oren te stomen , mistig mistifierend tussen die houtje torens! Schommelen!
  Kornuit ! Er begon iets te jeuken en kriebelen aan mijn…… plots !!!!!!!hard gefluit! De parkwachter ,iedereen er uit! Nu was ik het noorden kwijt, lag in’twesten en mijn vriendjes lachend pesten!!!!!toen zag ik het!! Het daagde in het oosten! Ik keek vol schaamte naar het zuiden!! Meisjesgeluiden!! Roodaanlopend terug naar t’ westen………. Mijn prilste sexuele stilte en alles trilde! Het moest eruit ! Er zijn altijd oesters in huis! Ogen pratend: is die zot of bezeten!!!!! Oh oestrogeen oh voedsel der wortel! Vanaf nu eet ik enkel nog bieten met ballen
  Moet men echt de vier windstreken doorstaan voor er wat listlust sexkluts kan ontstaan!! Tja
  Nu weet ik beter……… Panta Rei. Xxx liefs jan
  De liefde erbij was te veel geweest… Is wel belangrijkst …… Met wat Spontane Eruptieve X erbij! Panta Rei !!

  1. insgelijks Jan, ik kom niet meer bij van het lachen – ik zie alles voor me, die sexkluts en dan tollend zonder kompas –
   ik had precies hetzelfde, maar dan anders – zag ook alle woorden van mijn ouders letterlijk, of juist figuurlijk – en voor je overal achter bent, ben je er geweest – maar jij bent een eind op weg 🙂 ‘de liefde erbij was teveel geweest – is wel belangrijkst’ … dank voor deze eruptieve woordenlava uit warm hart –

 5. Erg leuk stukje.
  Zelf denk ik dat het probleem erin zit dat de mensen hun bronsttijd zijn kwijt geraakt (misschien doordat hun hersens groeiden, die op vunze gedachten kwamen).
  Een beetje behoorlijk dier heeft een nette bronsttijd.
  In de lente willen alle mannen even vaak als alle vrouwen.
  Gewoon een paar weken pieken.
  En daarna is iedereen weer rustig vrijgezel, of in verwachting en met nuttige zaken bezig.
  Het verdwijnen van de bronsttijd, dat is een ramp eigenlijk 😉

  1. O, die is ook erg goed, Selma! De bronsttijd – ja…..! Misschien moet je een snaarinstrument bespelen om daar feeling voor te hebben – dankjewel voor het delen.

 6. Nog een reactie over wat Jan Smitz zegt. Mijn ouders hadden het vaak over “lendenschot”. Pas toen zij al jaren dood waren drong de betekenis tot me door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *