Auteur & kunstenaar

Ya Hai Ye

Ya Hai Ye
Heldenkleuren, mijn liedje in het liedboek Ya Hai Ye

Ya Hai Ye, je leest het goed! Het is de titel van een kakelvers muziekboek met als verrassing binnenin mijn liedje: Heldenkleuren.
Ik nodig jullie dan ook extra graag uit a.s. zaterdag naar Alkmaar te komen, naar boekhandel Feijn, Laat 47, ook nog eens de straat waar ik jaren gewoond heb boven Sidonius de beddenzaak. Het fijne is dat mijn liedje gezongen wordt op 1 december in boekhandel Feijn. Daar wil je bij zijn.

Ik heb dit liedje geschreven dankzij vraag èn aanmoediging van Chrystal Cochius. Chrystal is de drijvende kracht van het muziekonderwijs in Nederland. Ya Hai Ye is haar kind dat meteen omarmd is en uitgebracht op CD met een mooi geïllustreerd boek erbij, zoals je ziet.
Wat er zaterdag nog meer gebeurt, kun je verderop in het persbericht lezen.

Nog even over Chrystal Cochius. Zij weet echt iedereen aan het zingen te krijgen en anders wel aan het schrijven van songteksten.
Hoe kwam Chrystal aan mij?
Door mijn gedichten. Wie had dat voor mogelijk gehouden.
Ze las er een paar en hoorde er muziek in. En toen ging het snel. Ze vroeg of ik een kinderliedje wilde schrijven voor de bundel die zij voor ogen had. Dat liedje hing al in de lucht, want al rijdend in de auto op weg naar ons berghuisje klopte het spontaan op en begon ik het ook al te zingen!
Enthousiast werkte ik het uit, stuurde het naar Chrystal en in een zang en een zucht had Chrystal er een melodie bij, wat zeg ik? Een arrangement! Dat klonk wel even anders dan de eenvoudige melodie die ik er zelf bij zong. Wow!

Chrystal had zoveel goeie tekstschrijvers verzameld en er zulke leuke liedjes van gemaakt, dat ze er een paar instuurde voor het Willem Wilmink Festival. Mijn liedje werd niet de winnaar van Nederland, maar zaterdag kun je het horen. Live. Mocht je een leuke bestemming zoeken voor je vrijreizenkaart vanuit Maastricht: welkom! Neem kinderen en kleinkinderen mee. En als je dan toch komt, kun je gelijk de CD en het boek kopen voorzien van alle handtekeningen die je maar wenst. Leuk voor Sinterklaas.

Zingen verbindt mensen • Schoorlse componiste verschijnt met liedjesbundel

Zaterdag 1 december om 15.00 uur vindt de boekpresentatie plaats van het liedboek Ya Hai Ye van Chrystal Cochius.

Na een korte introductie van Chrystal zal Wim van Bokhorst, alias “Keetmeester” (theatermaker, zanger en cultuureducatiespecialist) drie liedjes uit het boek zingen en aansluitend zal Theo Broersen, tekstschrijver van acht van de liedjes, iets vertellen over het schrijven van liedteksten.

Ya hai ye vertelt op een unieke, vriendelijke wijze over bijzondere mensen en dieren, zoals Ali Baba, Anne Frank, Batman, Amerigo Vespucci, Alice in Wonderland en het hondje Bobby. Cochius zette in samenwerking met een groep professionals een stralend product neer. Arrangementen zijn van Peter Favier en Leo Aussems – in zijn studio in Groet is de cd opgenomen. De liedjes zijn gericht op kinderen, maar ook voor ouders is het erg leuk om mee te zingen. De bundel dient zowel als ondersteuning voor het muziekonderwijs als voor het gebruik thuis. Want even samen met de kinderen wegdromen van alle dagelijkse beslommeringen, dat kan natuurlijk nooit kwaad.

 

lees hier het vervolg:
https://annevellinga.nl/2014/01/07/op-weg-naar-het-fichtelgebergte-ya-hai-ye/

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

5 reacties

  1. gefeliciteerd Anne, wat leuk dat je eerste liedje zo’n mooie en succesvolle weg gegaan is.
    ik dans de sirtaki zaterdag dan dus kan niet komen maar wens je veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *