Drentelen 1 – Zen in Dwingeloo

Het is krokusvakantie. Ik doe niets in Drenthe, schoonzus doet alles thuis. Het enige waar ik ontzettend druk mee ben, is rust geven aan mijn linkerarm en daarbij mijn rechter niet te overbelasten. Onderweg naar Dwingeloo is een makkie. Man rijdt, vrouwenarmen rusten in de schoot.
Het luxe vier sterrenhotel blijkt een verzameling moderne boerenvarkensstallen te zijn, omgezet in mensenstalling. Geheel gedecoreerd met ouderwetse gebruiksvoorwerpen, waaronder een kruisboog, die spontaan van de muur valt, het moment dat Man erlangs loopt. Het loodzware wapen valt bovenop zijn schedel, waarop Man een ouderwetse vloek loslaat. Het toesnellend personeel bagatelliseert het geheel met de verzekering dat dit nooit eerder gebeurd is en ook niet nog eens gebeuren zal.
Bijkomend voordeel is wel dat Man nu voor de rest van de vakantie rustig aan moet doen.
In al deze rust kan ik heel erg rustig aan wat Zen tekenen. Met mijn rechterhand uiteraard.

Anne Vellinga - Drentelen 1

Man heeft een brainwave.
‘Als jij nou elke dag zo’n tekening maakt en hem elke dag aanbiedt aan de hoogste bieder.’
Bij deze. Vanaf 10 euro, inclusief verzending.

8 thoughts on “Drentelen 1 – Zen in Dwingeloo

 1. Ron Vonk

  even een tip… als je dit wilt verkopen, dan moet je het natuurlijk niet plaatsen op je blog, suffie… nu heeft iedereen hem gratis…

  Reply
  1. Anne Post author

   Ooo, ik heb ook totaal geen zakeninstinct – dan is het weer een leuk kadootje, van harte gegund natuurlijk 🙂

   Reply
 2. anneke tanneke

  Ik weet niet in welke oplage hij is….maar doe mij maar zo’n echte A.V. voor 10 euro!…. een koopje!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *