Auteur & kunstenaar

Wat Maja Colijn ervan brouwt

Anne en ik zijn boezemvriendinnen, niet dat we lesbisch zijn, integendeel!
We delen gewoon op basis van innige vriendschap lief en leed en vertellen elkaar alles in vertrouwen, en geen van ons beide vertelt geheimen door, bijvoorbeeld haar geheim van gisteren.
Anne heeft soms grotere ogen dan haar mond, als ze taart ziet, dan pakt ze de taartschep, legt er een punt op en HAP!
Ik kijk er niet van op, zo is ze nou eenmaal, een lekkerbekje en gun haar dat, want we zijn immers boezemvriendinnen.
Wat ze gisteren deed is veel erger, iets met een vork, ik zei nog; “Anne, zou je dat wel doen?”
Ze wist het zeker, die kringloopvork zo groot als een riek moest en zou met een hap boerenkool in haar mond. Ik vond het onverstandig en zei ook nog: “Anne, stel dat die tanden tussen de jouwe blijven steken, wat dan?”
Anne was eigenwijs, wat ze in haar hoofd heeft, dat krijg je er nooit meer uit.

Ze ging dus boerenkool koken en stampen (de stamper deed ze gelukkig niet in haar mond). Ze schepte een enorme lading op die vork, schikte er een paar plakken rookworst bovenop en stak de hele lading loeiheet in haar mond.
Je raadt het al? De vork was zo heet dat ie haar gebit smolt, ertussen kon met zijn tanden tussen de hare, het was paniek, haar man wilde de brandweer bellen, maar Anne, ijdel als ze is gilde: “Neen niet de brandweer, ik heb geen shawltje in huis en weet zeker dat ze een onvoordelige foto gaan nemen, ik ga Maja bellen, dat is mijn boezemvriendin en zij vertelt niets door!”
De telefoon ging hier, ik zag het, het was Anne.. Ik neem op: “Hoi Anne, hoe gaat het met je?”

Anne zei iets van: “Mme oerekoow met orst amme em ork imme empusse e panden! auw!”

Ik dacht het al, ze zei dus: “de vork zit tussen mijn tanden, ik krijg hem er niet meer uit, wat zal ik doen?”
Maja bellen natuurlijk, die weet er wel raad mee, geen brandweer bellen, die knipt het met een betonschaar uit je mond, en maakt echt wel een foto.. schuif er maar een ijsje achteraan, dan slinken alle tanden wel…

Anne loopt weer los rond …

Maja Colijn

voor de illustratie:  http://drawception.com/pub/panels/2012/9-30/yOpsN5HFgt-2.png

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

10 reacties

  1. Hahaha Anne!

    Als ik dit nu weer lees rol ik opnieuw van mijn stoel, jeetje..sweet inspiration, dat geef jij me echt wel, leuk lief mens, dikke kus en hoop dat jij net zo lang nahikt als ik 😉 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *