Auteur & kunstenaar

Uitgeverij Bagage

Gisteren was ik de hele dag naar Eindhoven, naar Gezina Derks van uitgeverij Bagage, mijn uitgever. Samen gingen we naar de vormgever van mijn debuutroman, Sophie-Genius Loci, naar de drukker en lunchen bij Piet Hein Eek. Afijn, ik was om 9 uur de deur uit en om 6 uur er weer in, waar onze nieuwe gasten in de tuinstudio problemen hadden met een zapper en een tikkende goot, wat dan weer twee uur duurt voor onderdelen gekocht en geplaatst zijn – dan koken/eten en Doris kijken, had Man uit voorzorg opgenomen. Ik lag vannacht nog te shaken in mijn bed. Mijn oma zou zeggen ‘wat een emoties.’ Dat is het, een kind op de wereld zetten.

Het bijzondere is, dat alle betrokkenen rond mijn debuut vanuit gevestigde banen hun eigen weg zijn ingeslagen, wat ook het thema is van mijn roman en wat een must is in tijden van crisis en economische neergang. Ik heb altijd van pionieren gehouden. Mensen gedijen niet in routine, mensen gloeien en groeien van enthousiasme.

Piet Hein Eek restaurant, Eindhoven
Piet Hein Eek restaurant, Eindhoven

Zo zaten daar in Eindhoven een stelletje pioniers bij elkaar. Stuk voor stuk met waardevolle bagage uit andere vakken. Mijn uitgeefster is een rasondernemer, zij heeft bijvoorbeeld een bloeiend bedrijf opgezet voor Gastouderschap en dat tien of twaalf jaar met verve gerund. Nu het zijn plek bewezen heeft, gaan opvolgers ermee verder, zelf is ze een nieuw avontuur begonnen en maakt haar droom waar, een eigen uitgeverij.

vormgever en uitgever in overleg
vormgever en uitgever in overleg

De vormgever zat in de reclamewereld en volgt nu zijn hart in de boekenwereld.
De drukker werkte voor gevestigde uitgeverijen en is zeven jaar geleden een eigen bedrijf begonnen met goedkopere productiekosten.
De gevestigde orde schudt op zijn grondvesten en door de spleten van het asfalt komen nieuwe bloemen op.

drukker en uitgever aan tafel
drukker en uitgever aan tafel

We hadden een buitengewone dag. Je staat er van te kijken wat er komt kijken.
Formaat van het boek, papierkleur, papiersoort, lettertype, hoofdstukindeling, voorkant, achterkant, rug, belettering, illustratie, kleur.
Ieder aandeel vraagt zijn tijd.
We gaan het boek lanceren voor de feestdagen van december, in Alkmaar en/of Hoorn en wellicht iets speciaals in Amsterdam, Nijmegen en de Betuwe, locaties die een belangrijke rol spelen in het boek.

NB: We werken aan een maillijst, ieder die erop staat, krijgt alle ins and outs in eigen mailbox. Je kunt je hiervoor opgeven door een bericht te plaatsen onder mijn blog of je email adres door te geven aan annavellinga@yahoo.nl of aan info@guitgeverijbagage.nl

http://www.uitgeverijbagage.nl/

http:www.stiptweb.nl

http:www.boekenproducties.nl

http:www.pietheineek.nl

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

19 reacties

 1. O, de heerlijke geur van een vers nieuw boek! Je pakt het liefkozend vast en bladert voorzichtig wat. Het lettertype en de bladspiegel moeten ‘kloppen’, de omslag moet aansprekend zijn en de flaptekst moet intrigerend zijn. Allemaal zaken die voor mij meewegen bij het besluit een boek al dan niet aan te schaffen of – vroeger – uit de bieb te lenen.

  Het was ongetwijfeld een zeer vermoeiende kraamdag voor je, maar wat komt daar straks een mooie dochter uit voort 🙂 Ik kan niet wachten op je kind, Anne!

  1. Wat zeg je dat allemaal hartverwarmend en lief, Marjolein! Nog zes weekjes geduld!
   Als vaste bijdrager aan mijn blog krijg je ‘over een poosje’ mail met alle ins and outs.

 2. Lig ik daar gister op mijn gemak in het Erasmus MC aan infuus met jenever, intussen maak jij 2 werkdagen op een dag ,voor mij een bekend maar helaas niet meer mogelijk fenomeen.

  Heerlijk Anne, te lezen hoe je met ‘n stel bevlogen mensen aan jouw baby werkt, het vorm mag geven.
  Ik verheug me erop het in mijn handen te houden, te koesteren en het liefdevol te lezen.

  Misschien ‘n idee DWDD , de manier om in de publiciteit te komen.
  Win jij volgend jaar de prijs voor de beste debuutroman…………and the winner ISSSSSSSSS……..voor mij ben je dat nu al hoor xxx

  1. Je laat me blozen, Dimph. Mocht je de weg naar DWDD weten, dan doe ik dat graag.
   Ik hoop dat jij gisteren net zoveel aandacht mocht ondervinden als ik, een infuus met jenever, klinkt onbekend, ik hoop dat het je helpt. x

   1. Jenever mijn vertaling voor immuunglobuline, maar dat staat zo vervelend ziek en daar hou ik niet zo van…….:) dus beschrijf ik het maar met humor

 3. Je eerste blog op mijn nieuwe pc. Heerlijk verhaal, Anne.Herkenbaar voor iedereen die ooit iets voor zichzelf is begonnen. Goede lancering wens ik je. We horen toch wel hoe we jouw boek kunnen bestellen? Als dat ‘iets speciaals’in Amsterdam openbaar is, dan hoor ik dat graag, dat ligt binnen mijn bereik. Groet..

  1. Dat is nog eens een binnenkomer, op jouw nieuwe pc!
   Je gaat nog alles (veel) horen over alles wat het boek betreft.
   Ik vind het enig jou te ontmoeten in Amsterdam bij een signeersessie of wat dan ook.
   Groet!

 4. Wat leuk, zo’n kleine selecte groep die aan het pionieren is, maar wel allemaal doen wat ze graag willen. Dat is vast inspirerend voor de schrijver!

  Ik ken trouwens het hele gezin, o.a. door werk voor het gastouderbureau en als vrijwilliger op de school van de kids. Mij kennen ze wsch niet (meer) en zeker niet als Dani van Doorn :-p

  Eindhoven blijft un durp, ik blijf het zeggen 🙂

  En nu ga ik eens op die websites kennen. Piet Hein staat wekelijks in de krant dus die sla ik over.

  Lekker he, zoveel actie rond je boek, al is het op 1 dag wel wat veul. En je komt al zo gauw uit!

  Groetjes

  1. Wat is de wereld weer klein, Dani, dat jij iedereen kent! Nu is iedereen natuurlijk wel benieuwd onder welke naam je ook bekend staat 😉
   Voor je het weet, ontmoeten we elkaar in jouw durp.
   Groetjes.

 5. Soms denk ik wel eens wij zijn een speldeprikje op deze aardbol. Jij gaat lunchen met Piet Hein Eek en Wim en ik zijn al jaren bevriend met zijn zus en vroeger hadden we veel contact met Piet Hein. Bijzonder allemaal. Heel veel succes Anne, ben reuze benieuwd.

  1. Dat is zeker bijzonder Wil, dat jij hem en zijn zus kent! We hebben hem niet gezien jammer genoeg, maar wat een geweldige sfeer en heerlijke gerechten ook. Om bij de titel van mijn boek te blijven, de ‘genius loci’ paste perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *