Auteur & kunstenaar

Op weg naar de lancering van Sophie – Genius Loci

A.s. donderdag 28 november vindt de lancering van mijn debuutroman, Sophie – Genius Loci plaats bij Boekhandel Feijn op de Laat in Alkmaar om 17.30 uur. Zo vol zijn de dagen, dat ik niet herkauwen kan.
De boeken moeten bijtijds klaar zijn. Dat niet de hele winkel vol trappelende fans staat en een zenuwachtige debutant, terwijl de boeken nog ergens in Verweggistan liggen.
Dat is gelukt.
De drukker is sneller dan ik. Jaren loop je rond met een idee, zeg een heel leven, en voor het is uitgewerkt tot een kloppend verhaal met karakters vol diepgang, niet te langdradig, niet te kort door de bocht, niet van A tot Z maar met terugblikken die op het juiste moment opduiken, geen spelfouten – ben je wel even bezig.
Als dat allemaal klaar is, gaat het snel.

De juiste uitgever vindt jou, in dit geval mij, dankzij mijn blog, dat ik dank aan mijn enthousiaste lezers die mij aan de gang weten te houden.
Zo’n uitgever gaat als een mes door de boter door je manuscript, sneller dan je schrijft, sneller dan je denkt, sneller, sneller, snelst.
Dan komt de ontwerper voor de kaft, een kunstenaar met veel ervaring, Frans Reijers. Hij weet in een oogwenk waar dat boek met zijn 110.000 woorden over gaat en vat dat samen in 1 afbeelding.Kaft-Sophie-Genius-Loci

 

Het colofon gaat nog sneller. Persklaar maken. Fluitje van een cent. Voor vakmensen.
Dat is het lastige, het rare, het ongebreideld eigenaardige: als schrijver ben je de enige zonder vak. Je moet het maar zien te vinden met vallen en opstaan, blunders, tegenslagen, stroop en brei en ongeloof en onwankelbare moed op niks af.
Dat is het fijne van schrijven. Je bent helemaal alleen, niemand weet wat jij daar nou eigenlijk doet en laat je maar wat aan rotzooien.
Het tegendeel van publiceren. Iedereen is ineens met je getrouwd.

Dat zijn de warrige zielenroerselen van de debutant die overspoeld wordt door lijsten die afgewerkt moeten worden.
Van die lijsten die niets van doen hebben met fantasie, plot, verhaallijn, karakters.
Hoewel? Nu ik er even bij stil sta, zit er wel degelijk een verhaal in. Hoe een uitgever en een debutant…

Om kort te gaan.
De drukker is sneller dan al zijn voorgangers.
Het boek is gedrukt en ligt bij de uitgever klaar voor verzending naar het Centraal Boekhuis. Is aangemeld bij Biblion en andere instanties die ik niet onthouden heb, die het almaar echter maken.
Je kunt het nu al bestellen bij je lievelingsboekhandel, dan heb je het voor het weekend en kun je het met Sinterklaas geven of ontvangen…

De lancering is a.s. donderdag bij Boekhandel Feijn.  Inloop vanaf 17.30, rond 6 uur begint het echt en maken we er samen een feestje van. Dan kunnen we elkaar zien en aangapen en spreken, wat drinken en natuurlijk ga ik voorlezen, Tina Baas speelt accordeon, de eerste exemplaren van mijn roman gaan van de hand en ik ga signeren!

Welkom!

http://boekhandel-feijn.mijnboekhandelaar.com/


En dan hier wat foto’s van het moment dat ik mijn eerste boek in handen heb… 

mijn debuut in handen
mijn debuut in handen
zwart op wit staat het daar
zwart op wit staat het daar
zie ze daar zitten auteur en uitgever
zie ze daar zitten
auteur en uitgever
Gezina Derks en Anne Vellinga
Gezina Derks en Anne Vellinga

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

34 reacties

 1. Anne, ik kan niet anders zeggen dan dat het geweldig is dat een uitgever jou gevonden heeft, jullie samen ‘aan tafel’ zijn gegaan, door deze en gene bergen werk is verzet en er donderdag een debuut komt, jouw debuut! Ga vooral genieten!

    1. Leuk Ellie, dan zie ik je eindelijk! En…..Tina komt ook in Hoorn met haar accordeon! En vergeet de burgemeester niet!
     In Alkmaar komt Fred Hoogendoorn van het NHD, en dat is ook niet voor de poes, want hij heeft wel wat van Fred van Doorn, een van de personages in mijn boek……

     1. Nog meer zin om te komen heb ik! Ik tel af want volgens mij is het een geweldig feestje, ook in Hoorn 🙂 Ben heel benieuwd naar alles, maar vooral naar de ontmoeting met jou, ik zie ernaar uit!

  1. Dat vind ik ook jammer, Mieke. Ik ben erg benieuwd je te ontmoeten, je bent een van de trouwste feedbackers en een van de grootste lezers van Nederland…
   Misschien gaat het lukken op een van de signeersessies… Groet!

 2. Als debutante heb jij toch een balboekje, waarin diegenen die wat van je willen, iets schrijven? 😉
  Ik hoop dat je geniet donderdag, dat je het allemaal ondergaat als een warm bad, dat je je grootvader die dit vroeger al voorspeld had, bij je voelt als je nerveus dreigt te worden. Je weet je omringd met warmte en liefde, daar bij de boekhandel.

  Het wordt vast een prachtig feestje donderdag. Je hebt je balboekje al verwerkt: de opdrachten zijn al geschreven. Die paar van donderdag kunnen er nog wel even bij!
  Geniet met volle teugen, het wordt vast Feijn!!!
  Liefs!

  1. Dank voor je hartverwarmende woorden Marjolein. En ook dat je opa Vellinga erbij ziet…
   En dat het Feijn wordt! He bent goed op dreef! Dankjewel.

 3. Lieve Anne,

  Ik hoop dat de de komende nachten ‘n beetje aan slapen toekomt, zoveel werk achter de rug, zo spannend toeleven naar a.s. donderdag.
  Ik vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar denk aan je.

  Lig voor de brievenbus te wachten op iets mooi’s wat onderweg is.
  Lots of succes
  liefs dimph

  1. Vannacht heb ik geslapen als een blok, dus dat scheelt alvast… en ik zie je liggen op de mat, Dimph… dat vergeet ik niet meer 😉

 4. Het is zo heerlijk om mee te leven, men kan zeggen wat men wil, ik heb helemaal geen cyber gevoel bij jou, het is net alsof ik overal bij stond, en sta , en dat komt gewoon, omdat jij zo schrijft, zodat je het aan kan raken, dus laat niemand mij zeggen dat het `maar` internet is, je bent bijna binnen, nu de pegels nog, sttinkend rijk, de erkenning, bij talkshows verschijnen enzo … heerlijk dromen, dan wordt het werkelijkheid..

  Zwembad in de tuin, een butler, verzin het maar 😉

  XXX ( Maja was hier 🙂 ) hihi

  1. Dat vind ik fijn Hennie. Ik heb net weer je gedichten gelezen, die je gedicht hebt bij schilderijen die mij ook al zo aanspreken, Paul Klee en Macke, en ook het beeld van Mariken. Je hebt oog voor schoonheid en de laag eronder – ik hoop dat je ook verwijlen kunt bij mijn tekst…
   En ik hoop dat je deze gedichten bundelt – die komt op mijn nachtkastje te liggen.

 5. Sophie is los en vliegt uit, dat is vreemd nu ze op eigen benen moet staan en het voelt misschien ook wel wat los, ondanks alle drukte maar er komt een receptie voor ze echt losgaat en zal je zien dat je aan haar je handen en voeten hebt gegeven en dat ze staat als een huis. Ze heeft naast jou een mooie weg te gaan. En daar mag je trots op zijn en veel van gaan genieten.
  Heel veel plezier en succes! Dikke zoen!

  1. ….dat ze staat als een huis…. dat is een prachtig beeld voor Sophie die op haar grondvesten trilt als haar geliefde haar verlaat…. en ten einde raad een ander huis zoekt… en nu voorzie jij, jij met je oog voor het kleinste detail, de lichtste nuance, jij voorziet dat ze staat als een huis….
   daarmee raak je me, Soli…

 6. ik ga je ook kopen 🙂
  als de portemonja richting
  euro-over staat….het voornemen
  is er wel….

  snif/lach

  zie dat het zo’n fijne slappe kaft is….

  kus!

  1. ik hoop dat er nou eens gewoon een mazzel uit de lucht komt vallen, middenin je portemonjajaja! je voornemen alleen al geeft mij een warm gevoel… en por anders de plaatselijke bibliotheek!
   KUZ t’rug!!!

 7. Heel veel genieten in Alkmaar! Een beetje dronken worden van geluk en drankjes!
  Ik ben er Nijmegen, goed voor zeker drie boeken!
  Welk tijdstip…?

  1. Wow, GIJS!!! Het was een hele bevalling, dit debuut… en heerlijk dat ik er nu al van verzekerd ben dat IEMAND in Nijmegen Sophie gaat kopen… en wel DRIE boeken!!!
   Opwindend dat je het wilt lezen en delen en kopen en zo enthousiast bent – vooraf…..
   nu maar duimen dat Sophie bevalt… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *