Auteur & kunstenaar

Feestelijke presentatie

Bekaf en blij zit ik aan tafel om jullie nog even te laten weten dat het ge-wel-dig was.  Wat een lieverds, wat een kleur en fleur van heinde en verre, een en al hartverwarmend bad, waarin ik kon plonzen voor een onderwaterbevalling die niet natuurlijker had kunnen zijn.
Geen perswee gevoeld.

Tina Baas speelde haar sfeervolle accordeonmuziek, de ene verrassende leukerd na de andere kwam binnen met bloemen en wijn en kaarten en kussen en warme knuffels en ook nog een hematiet, geen tiet van de Hema maar een steen die me ankert als ik vervlieg en een kunstwerk van kleur, een wollen hart dat het mijne opbeurt als het zakt.

En toen zat iedereen op de treinbanken van Feijn en werden we welkom geheten en Gezina Derks van Uitgeverij Bagage zei smeltende woorden over mij en Fred Hoogendoorn kwam met columns uit de tijd dat hij mij binnenhaalde bij de krant en een passage uit het boek waar Sophie in haar halve blootje staat met haar redacteur aan haar oor – dat las hij van een vodje en toen kon ik hem trots mijn boek geven en was er muziek en in die sfeer van omhulling kon ik vertellen hoelang ik zwanger was van mijn schrijverschap en waar allemaal, want overal was er die sfeer, dat ongrijpbare dat binnendrong in mijn huid en haar en botten, de genius loci.

En toen ging iedereen het boek kopen en wat drinken en ging ik signeren en heel veel lieve woorden horen.

En nou slaap ik boven mijn laptop met een hart dat zo dankbaar is dat het bijna knapt.

Alle lieverds die erbij waren in gedachten dank ik voor de geest die ik kreeg om mijn hart te delen met wie er was.

Mijn broer heeft gefilmd en foto’s gemaakt, maar het kan even duren voor hij alle onderkinnen en vetbulten heeft weggewerkt. Dus nu alleen een kiekje van de blije tafel en Zora die blij was dat we weer thuis waren, want we waren vergeten haar eten te geven…

blije tafel
blije tafel

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

35 reacties

 1. ahh.. ik mag de eerste zijn zie ik, nu kan ik lekker slapen..

  Wat gaaf voor jou dat je zo in het zonnetje gezet bent, je zet zelf anderen vaak in het zonnetje, dit was jouw dag, de beroemdheid is geboren, ingeschreven, heerlijk, geniet maar lekker lang na!

  dikke kus en trusten voor straks xxx

 2. Wat een hartverwarmend verslag Anne! Ik ben blij voor je dat het zo’n succes is geweest.
  Lief dat je dit nog even met ons wilde delen.
  Ik hoop dat de positieve energie die je vandaag ontvangen en uitgestraald hebt nog heel lang voelbaar is.

  Liefs,
  Jannie.

  1. wat zeg je dat mooi Jannie en ook zo raak, het was echt een energie uitwisseling, een totaal andere beleving dan het schrijfproces – bijzonder om dit te mogen ervaren.

 3. Geweldig dit isallemaal voor jou mooi mens dat je bent, je droom is werkelijheid geworden.
  Geniet ervan met volle teugen, dit is bijzonder en enkel weggelegd voor diegenen die t werkelijk verdienen zoals jij er één van bent. Puur natuur zonder poespas en helemaal jezelf.
  Lots of love Simone xxxxx <3

 4. Oh Anne, wat fijn om te lezen! Inderdaad, jouw droom is nu werkelijkheid en je onderwaterbevalling is klaar 😉

  Ik ben zo ontzettend blij voor je dat ook vandaag een warme, fijne ervaring was! Wat je uitstraalt, krijg je terug, dat weet je.
  Rust lekker uit en de komende dagen heel erg nagenieten van de geweldige middag!!! Sophie wordt een kaskraker en jij bent haar moeder. Wat zul je trots zijn.
  Ik ben trots met jou en blij voor jou!

  Veel liefs,
  Marjolein <3

  1. hoe is het mogelijk dat je midden in de nacht zo’n lichtende gedachte krijgt en stuurt, Marjolein – ik weet dat je er graag bij was geweest, maar je was erbij! Met je hart, dankjewel.

 5. Goedemorgen ,op jouw roze wolk is het vast fijn rusten ,een geslaagde presentatie ,een droom vormgegeven omringd door letterlustigen en warme harten

  Leuk om ook eens uit het virtuele te stappen en jou te mogen begroeten
  Dank voor het leuke persoonlijke voorwoord en succes met jouw zegeronde door het land !

  Groetjes Klaas en Astrid

  1. mijn roze wolk… wat een prachtige vertaling van alles…
   jou en Astrid te zien, na een dag dat je je truck over de wegen stuurde, was een verrassing waar ik niet eens van durfde dromen. dankjewel

  1. Zo’n kort en krachtig woord kan zomaar nieuw licht werpen op wat ik nu voel,
   euforie – een prachtig begrip vol Griekse wijsheid, ευφορία – het extreme gevoel van vreugde wanneer een extreme prestatie verricht is. Na een marathon, bijvoorbeeld kun je lichamelijk uitgeput zijn, maar dankzij de endorfinen voel je je euphorisch.
   Dit schijnt gezond te zijn zolang het gevoel van blijdschap in verhouding staat tot de prestatie, anders kan er daarna een depressie op volgen… zoiets als met het weer 😉
   Kortom, ik ben gewaarschuwd – met een beetje geluk gaan we het dunnetjes overdoen in jullie bibliotheek in Emmen! Met doedelzak en trekzak, dan zakt de extremiteit vanzelf 😉

 6. Wat fijn dat alles zo ging zoals het ging 🙂 Graag had ik erbij willen zijn, je een dikke knuffel gegeven voor alles wat je bereikt hebt en gewoon omdat ik van je hou. Dus doe ik het nu maar: KNUFFFFFFFF!!!

 7. Wat een feestelijke blog, en al die tastbare herinneringen op de foto, ik heb ze bestudeerd!
  Gefeliciteerd en zweef nog een beetje op de roze wolk, tot gauw!

  1. Dat klopt toch zo, tastbare herinneringen – strelingen voor nu en straks…
   en ik verheug me jou 14 december bij boekhandel Augustinus in Nijmegen te zien, de tijd is nog onbekend – maar om 2 uur ben ik er vast en zeker!

 8. Wat heerlijk om zo in het zonnetje gezet te worden, je hebt het echt verdiend. Ik geniet altijd van je blogs en ga nu ook genieten van je boek dat ik vanmorgen met de post kreeg. Liefs.

 9. Wat geweldig, ben zo blij voor jou, je enthousiaste blog spreekt boekdelen. Nu even heerlijk nagenieten en bijkomen van alle indrukken.

  xxxxx dimph

 10. Leuk om te lezen….:)
  Het kan even duren voor alle puisten en onderkinnen zijn weggewerkt (schater)….

  Op een dag ben ik er
  Op een dag ben ik beter

  .•°*”˜˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ liefs! ˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.

 11. Zo’n blije feesttafel was er ook na de geboorte van mijn dochter. Bijzonder onvergetelijk wat er dan -in overstijgende trap- gebeurt .. Geheel vgl met jouw ‘bevalling’ Annelief.
  Veel liefs en nagenot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *