Auteur & kunstenaar

Bij Boekhandel Augustinus in Nijmegen

De ‘genius loci’ van Boekhandel Augustinus omarmt me als een koesterende warme mantel, sfeervol, sprankelend, inspirerend en gemoedelijk. Ik ben er zo eentje die vooraf bezorgd is of de gastvrijheid van de boekwinkel wel beloond zal worden. Hebben ze dozen vol boeken aangeschaft, komt alleen de auteur… Gelukkig hebben 16 fans laten weten dat ze komen. Het moment der momenten worden het er almaar meer! De hele winkel staat vol van de voordeur, langs de toonbank, door het poortje naar de tafel achterin waar de magneet zit. Wel honderd, of in elk geval vijftig mensen komen van dichtbij en van ver, oude bekenden en sprankelnieuwe, leerlingen uit mijn klas van weleer die het liefst mijn tweede boek ook meteen kopen als ik uit de school klap dat mijn volgende roman begint op een school in Nijmegen…
Zij zijn de ouders van nu, ouders van toen zijn er ook, niets veranderd, vooral de stem is een leven lang trouw en deze stemmen hebben dat vertrouwde Nijmeegse, die zachte -g- die de mijne ook heeft.
Er zijn bloglezers en facebookvrienden, en dat is me toch een schok van verwondering en verrassing! Plotsklaps materialiseert een virtueel iemand in een levend lijf! Van drie weet ik dat ze dat gaan doen, ben ik enigszins voorbereid op het verschijnsel, zij wonen in de omgeving van Nijmegen. Staan en plotsklaps uit het niets twee dichters met een staat van dienst van heb ik jou daar, Julius uit Sint Oedenrode, niet naast de deur, de ander Vlinderwindekind uit Vlaanderen. Daar had ik in mijn stoutste droom niet van gedroomd. Wat een support, wat een bevestiging in mijn nieuwe bestaan.
Hartverwarmend, ontroerend en moedgevend.

Mijn broer is er ook, met een camera met een lens van een meter, nou, als daar en foto meegemaakt wordt, is het schrikken hoor! Je naakte waarheid in vol licht.
Gelukkig heeft hij het heel druk. Voor hij eraan toe is ze te downloaden en vooral voor ik eraan toe ben…
Dus eerst wat kiekjes van Man met zo’n kiekjescamera die werkt als een bril die je hard nodig hebt, maar niet opzet…

komt er wel iemand...
komt er wel iemand…
even de signeerpen proberen
even de signeerpen proberen
de eerste fans
de eerste fans
de rij wachtenden achter de poort
de rij wachtenden achter de poort
tussen mijn jeugdige oudleerlingen
tussen mijn jeugdige oudleerlingen

http://www.boekhandelaugustinus.nl/

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

14 reacties

 1. Anne, wat een heerlijkheden allemaal! Het blijft maar stromen en je publiek neemt almaar toe!
  Fijn dat je zo veel oude bekenden hebt gezien en dat ‘nieuwe bekenden’ opeens een gestalte kregen. Het is een succes en dat is je van harte gegund!

  (En met die foto’s van man is niks mis, hoor 😉 )

  1. Marjolein, wat een lief enthousiasme van jou – zo bijzonder dit gunnen van succes en aandacht… ik loop op glazen muiltjes in een droom… 62 en dit meemaken terwijl ik een leven lang het ritselen van bladeren, het miauwen van een kat, de kreet van een vogel en de vlucht van een vis ervoer als welkom…

  1. en jij droeg de krant onder je arm en ik had het rode jasje aan, zo leuk dat we dat afspraken en deden ook! super! eindelijk zag ik je en na 10 seconden waren we wie we al die tijd al voorvoelden…

 2. Nog een keertje.

  Anne wat heerlijk om jouw genieten te lezen. Las net het gedicht van Kerima het geeft zo mooi de sfeer weer, 2 cadeautjes op de zondagmiddag.

  Heerlijk die G………..:)
  groetekus

  1. o Dimph, wanneer ga ik jou zien, dat is toch zoiets bijzonders ervaar ik deze dagen…
   en dat gedicht van Kerima – ik ga het ergens plaatsen – zo mooi wil ik niet kwijt…
   groetekus!

  1. Hi Ellie, ja joh. hier was jij helemaal op je plaats geweest, de rust en gezelligheid, de warmte en omhulling – onthoudt het voor als jij je openbaart… en Lees zal stralen van je compliment. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *