Auteur & kunstenaar

Aal en haar hart

Soms krijg je drie van die berichten achter elkaar.
Mensen die jou niet kennen, laat staan van je houden…
Het voelt of  ‘ze’ op je hart staan.

Je bent moederziel alleen in huis.
Duikt in een donkere kast.
Daar ligt iets dat je moeder voor je heeft achtergelaten…
P1010436

P1010437P1010439P1010438

 

Ik hoor haar stem. ‘Die mensen weten niet beter. Ik hou van jou.’

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

16 reacties

 1. Er zit veel kleur in het hart van je moeder. Misschien waren er momenten dat ze haar ‘hart vast hield’ maar volgens mij zag zij de wereld toch het liefst van de zonnige kant.

  Hartverwarmend vind ik ook de reactie van je broer….

 2. wat een bijzonder inkijkje weer Anne, ik verloor mijn vader in 2008, patsboemklapweg, in 1 dag, mijn jongste zoontje was nog maar net 6 weken oud, zo was hij gezond en at hij een visje op de vereniging bij zijn boot, zo was hij weg, de volgende dag, goddank wel in mijn armen, maar net als jij nu, vind ik in al die jaren steeds stukjes terug, een foto van hem en mij verkreukeld in zijn portemonnee, een bandje met Brenda 3 jaar erop, gauw een cassette recorder opgeduikeld, ben ik daar een heel gesprek met hem aan het voeren en aan het zingen en op een kleuterpiano aan het spelen, en ik heb zijn spullen iedere dag bij me, zijn bootjes, zijn boeken, zijn exotische beelden op mijn kast, het cliche was nooit meer waar, je bent pas dood als je vergeten bent.
  Maar zeer doet het wel, dat geef ik toe, bij mij knaagt er nog iedere dag wat ….

 3. Dit raakt je hart………zo zonder woorden ben ik in dezen.
  De woorden van je moeder en de kunstzinnigheid . De woorden verborgen in het binnenste, zoals de tekst ook in je moeders hoofd huisde. Zo mooi Anne, zo treffend………….ik kan niks anders zeggen dan : Omhels jou

 4. Anneke………ze past nog steeds op je……….bijzonder na 16 jaar deze geschreven gevoelens te mogen vinden, kind van je moeder.

  Je broer’s reactie, raakte me…….zo lief kwetsbaar

  xxxxxx

 5. Lieve Anne,

  Ik zie toch wel stijlovereenkomsten tussen jou en je moeder.
  En de tekst is zo gewoon, recht uit het hart en daarom weer bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *