Auteur & kunstenaar

Hoog Laag Bed

Als je moeder dood is, sta je voor een inwijdingsweg, geen tunnel met licht aan het eind, eerder een put waar je in dondert en op de bodem moet je broden in een oven doen en appels plukken van een boom, of hoe dat sprookje van Vrouw Holle ook nog maar weer was.
Alleen al het bed, geen gewoon bed, maar een hooglaagbed, van hout, met motor, loodzwaar. Dat staat waar het stond en  krijg dat maar eens aan de man/vrouw, iemand die er nu graag in wil liggen.
Nou, zo iemand is niet te vinden en van zijn plaats krijg je dat bed ook niet.
Dat het toch gelukt is, komt door Kees en Kees. 

Kees en Kees kijken of het bed gedemonteerd kan worden
Kees en Kees kijken of het bed gedemonteerd kan worden
het is zoals het is, maar zo wil ik niet op je blog
het is zoals het is, maar zo wil ik niet op je blog, want dan lijk ik net Rutte
het is dus zoals het is en dan wil ik zo op je blog
het is dus zoals het is en dan wil ik zo op je blog

en dan heb ik nog een verrassing, mijn 'hondje' hiermee moet het lukken
en dan heb ik nog een verrassing, mijn ‘hondje’ hiermee moet het lukken
dan zet ik er een kegje in, dan valt dat bed op zijn kant niet op je hand
dan zet ik er een kegje in, dan valt dat bed op zijn kant niet op je hand
handig zo'n hondje handig zo'n kegje
handig zo’n hondje
handig zo’n kegje
onhandig die deur en dat aanrecht en die draai
onhandig die deur en dat aanrecht en die draai
terug! terug!
terug!
terug!
heen!
heen!
het gaat op rolletjes
het gaat op rolletjes
daar gaan we, deur uit....
daar gaan we, deur uit….
daar komen we, de deur in...
daar komen we, de deur in…
nog even
nog even
binnen!
binnen!
en klaar is Kees en Kees ook
en klaar is Kees en Kees ook

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

18 reacties

 1. je wordt er ingesmeten en je moet er door … of hoe het leven toch verder gaat (waar ik dan ook een gedicht over plaatste, destijds geschreven na het overlijden van mijn moeder …)
  sterkte!

 2. Je hebt nu echt de ‘smaak’ te pakken Anne met het plaatsen van de foto’s! 🙂 Maar………het bed is nu wel verplaatst naar een andere ruimte, gaat het ook nog door de buitendeur voor een nieuwe bestemming?

  1. Slim van jou Jannie, maar de Keesjes zijn zo slim geweest het in mijn moeders atelier te plaatsen, en daar zijn schuifdeuren naar buiten, lekker breed!
   en klopt van die smaak te pajjen: ik heb alweer een snellere manier gevonden om foto’s van Iphoto naar mijn blog te verplaatsen, toevallig door een onhandige beweging ontdekte ik dat 🙂

 3. Nou Anne,

  Je hebt wel je best gedaan met al die foto’s. Ik volg al sinds 2007 een blog van Chantall van den Heuvel. Zij is ook begonnen met foto’s en noemt het nu een plog i.p.v. een blog. Ik moest er aan wennen hoor maar nu vind ik het leuk. De aanleiding is natuurlijk triest maar ik was blij dat ik je zo kon helpen. En ik moest op weg naar huis in mezelf lachen om de manier waarop Kees en Kees afscheid namen. Bezoekers brengen altijd vreugde aan. Of bij het komen of bij het gaan

 4. En zo komen er duizend en één dingen op je weg, waar je iets mee moet. Maar wel op jouw tijd. Ongetwijfeld komen er ook nog mooie herinneringen, grappige herinneringen die liefdevol moeten opgeruimd. Kwijt raak je het nooit, kwijt raak je haar nooit. En dat is maar goed ook. Liefs…van mij.

  1. Ja Athy, stap voor stap, steeds dieper en dierbaarder loslaten – en ontdekken in mijn eigen diepte… liefs van mij x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *