Auteur & kunstenaar

Inspiring Blogger Award

award

Om het WK kan niemand heen, maar dat er tegelijkertijd ook zoiets voor Bloggers speelt, waarbij het gaat om de ‘Inspiring Blogger Award’, wist ik niet. Ben ik toch hiervoor genomineerd! Een opwindende verrassing. Ellie Schmitz heeft mij genomineerd, zij is een blogger die ik graag lees en zij mij kennelijk ook. Dat is fijn, maar o hemel wat moet ik allemaal doen om mee te doen aan deze Award.
Mijn korte termijngeheugen is allerbelabberdst, even spieken bij Ellie:

http://ellieschmitz.blogspot.nl/

Daar heb je het al: REGELS!
Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het regels, maar ja, als ik Ellie niet wil laten zitten, zal ik Out of the Box moeten, op naar regel 1.

Regel 1. Bedank degene die jou genomineerd heeft.
Dat is eenvoudig. Dat ik inga op de nominatie is HET teken dat ik Ellie serieus neem en hoog acht en lief heb en alles voor haar over heb, tot en met regels. Wie A zegt, heeft het hele alfabet te gaan, anders wordt het niks. Dus:

Lieve Ellie, hartelijk dank dat je mij leest en waardeert en nomineert voor deze Inspirerende Blogger Award en dat je daarbij bovendien mij mijn boks uit krijgt!

Regel 2. Laat de award op je blog zien en deel de regels

Dat ben ik aan het doen. Makkie.

Regel 3. Deel 7 feitjes over jezelf

Zeven feitjes. Dat bergt gelijk al het eerste gevaar in zich, namelijk dat die zeven feitjes in de war raken met die vijf regels. Laat ik de feitjes maar ABC-en.

3A – ik houd niet van feitjes, niet van vis en niet van regels en niet van jaartallen, wel van getallen als symbool, waarbij 1 meer is dan 9, want 1 zie ik als ongebroken eenheid waar alles in zit zonder ruzie.
3B – ik houd van de magie van het gewone leven, hoe elk gebeuren, hoe onbeduidend ook op het eerste oog, vol samenhang en betekenis is.
3C – ik houd van mensen, hun tekort en teveel, zoeken en niet vinden of juist wel, hun doen en hun laten en hoe niets zomaar gezegd of gedaan wordt en altijd ergens uit voort komt en ergens toe leidt.
3D –  ik houd van dieren, hun instinctieve, onvoorwaardelijke directe, onomstotelijke aard, vervuld van wijsheid en overlevingsdrang.
3E – ik houd van sfeer, het ongrijpbare, hangend in wouden met bruisende beken, dik mos en webben en holen en rotsen, ik houd van de sfeer in huizen met vensters en deuren die kraken, kelders en zolders vol geheimen en kleur, ik houd van plekken waar de genius loci dwaalt.
3F – ik houd van hobby’s, het voedt mijn binnenste
3G – ik houd van schrijven, het brengt me naar mijn diepste punt

Regel 4. Nomineer 15 andere bloggers
VIJFTIEN??? Toe maar.
Ik begin het doel van deze nominatie te zien. Bloggers aan het licht brengen. Goed doel. Nu nog 15 bloggers die ik goed vind. Ellie kan ik niet nomineren en ook niet de bloggers die zij genomineerd heeft en die ik ook ijzersterk vind. Dit hele Award gebeuren begint te lijken op een piramidespel. Er zijn veel mensen die een Award verdienen met hun prachtige schrijfsels, kunst en inspiratie, maar zij hebben geen blog. Hierbij maak ik mijn lievelingsbloggers bekend:

4.01 annettelemaire.wordpress.com– Voelsprieten die raken aan het voorbijgaande
4.02 barbarajansma.wordpress.com – rebels en raak
4.03 www.maryama.nl – kleurrijke wijsheid
4.04 tondegruijter.blogspot.nl glashelder en verdicht
4.05 www.toonroumen.nl – jeugdig elan en eerlijk oog
4.06 leeslinten.blogspot.nl – hersenblind opent zij ogen en harten
4.07 bertdeben.blogspot.nl – fijnbesnaard en taalgevoelig
4.08 me-fugazi.blogspot.nl – Daan laat geen spaan heel, van zichzelf
4.09 www.joshua-actuality.nl – open trechter naar de wijsheid in taal
4.10 klaasamulderdotcom1.wordpress.com – de schoonheid van het moment gevangen
4.11 hansdejongfotografie.wordpress.com – dwarse kijk en verfijnde smaak
4.12 solidianne.wordpress.com – het kleinste groots uitgelicht
4.13 zelfstandigjournalistantwerpen.blogspot.nl – intiemste ervaringen
4.14 derrelniemeijer.wordpress.com – onweerstaanbaar hels
4.15 jeloupoems.blogspot.nl – veelzijdig binnen en buiten

Wat een noten, het lijkt wel een universitaire paper, maar de bloggers zijn goed en je kunt ze nu allemaal vinden en lezen en je op hen abonneren, gratis!

Regel 5. Laat die bloggers weten dat je ze genomineerd hebt

O ja, natuurlijk, zij moeten er ook weer 15 nomineren…

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

22 reacties

 1. Awel en ik zit net in de put!

  Heb ik ook een broertje dood aan regels….

  Dag lieve Anne,
  Ik kom nog terug als ik eruit gekrabbeld ben (uit de put)

 2. alvast dank voor de nominatie natuurlijk – heel lief – en bij die 15 nominaties had ik enkele bedenkingen:

  – de meeste bloggers die ik wat beter ken en apprecieer zitten hier al tussen (jij zou er ook wel bij zitten!), dat zou dus grotendeels overlappen
  – ik zou altijd wel iemand belangrijk vergeten waar ik dan achteraf spijt van heb
  – het voelt een beetje kettingbriefachtig aan (iets waar ik nooit aan mee doe – ik heb op die manier al de verschrikkelijkste vloeken en verwensingen over me heen gekregen – een aantal zijn daar natuurlijk ook van uitgekomen, met mooie gedichten tot gevolg … ;-))
  – het is zomer, ik heb net 4 dagen opgesloten gezeten in een door hagel deels verwoest huis en ik wil nu liever buiten spelen !!

  desalniettemin is het leuk voor wie wel zou willen meedoen, maar ik pas graag even, met heel veel appreciatie voor alle bloggers die de wereld met woord, beeld en/of klank wat mooier maken !

  en met nog een xje voor jou … 😉
  x
  bert

  1. dit is mijn 4.07 – met dezelfde bedenkingen die ik had!
   Ik vind het ook een soort kettingbrief – ofwel piramidespel…. maar desalniettemin vind ik het een mooie gelegenheid deze bloggers heel kort hier te introduceren voor wie hen nog niet gevonden heeft – en ik laat Bert d’r gewoon bijstaan – want ik weet verder niemand zoals hij.
   xxx

 3. Anne je schrijft, “Wat moet ik allemaal doen?” Da’s nogal wiedes! Jij schrijft gewoon, na je verplichtingen natuurlijk, zoals je altijd doet. Wedden dat die Award bij voorbaat voor jou bestemd is.
  Heel veel succes. ^_^

  1. dankjewel Egbert – ik ben echt een oen als het over awards gaat en ergens aan meedoen – neem het WK – de hele buurt schoolt samen met de lekkerste hapjes en drankjes en grote tv schermen en heel veel drukte en lol in een enorme oranje tent – en ik zit hier met een kom soep te bloggen oid…

 4. Ook mijn dank voor de nominatie. Ik sluit me verder aan bij Bert en Annette wat hun motivatie betreft. Ik heb momenteel te veel andere zaken aan mijn hoofd. Momenteel? Eigenlijk altijd. Nu ook in elk geval.

  1. dit is mijn 4.13 en hij is zoals hij is en dat is het mooie – en daarom zet ik hem en de andere 14 in het zonnetje op mijn blog en ik hoop dat mijn lezers jullie gaan ontdekken, want het is de aandacht waard!

 5. De geno-démineerden worden om néélèctoranalel corruptie te voorkomen tijdelijk in détentie gezet. Daar ik op crimujuwele voorwaarden de nominificatie aan vaard, zal ik in de tudde-liggende tijd Taal noch tekenen van taalphasie vertonen..Verder moet ik nog eens goed alles doornemen. En in deze maan ben ik qua Spel-regels al hélemaal ‘Buitenspel!’ Tja dan weet U het wel !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *