Auteur & kunstenaar

Uit de kunst

Mijn vriendinnen wonen niet om de hoek dus doen we vriendinnendagjes, om en om een dag bij elkaar. Zo’n dag is echt iets om ook te gaan doen met je vriendinnen!
Vandaag krijgen jullie een kijkje in de dagjes met mijn Alkmaarse droomvriendin die ook nog keukenprinses is.

Na de koffie met koek, lief en lach, scheuren we ons los van de bank en gaan naar de werktafel waar materiaal klaar staat. Verf, kwasten, pennen, lijm, papier, tijdschriften, kaarten. Niet zomaar kaarten, maar mooie afbeeldingen met een inspirerende tekst. Dat brengt humor en inspiratie op gang voor zover nog niet aanwezig. Die teksten kloppen namelijk totaal niet of veel te goed, dus daar krijgen we meteen de slappe lach van en zin om nog een andere kaart te trekken. Zo liggen er in no time drie kaarten bij haar en drie bij mij. Kom daar maar eens wijs uit. Maar dat is de bedoeling niet eens.

We laten lekker onze ogen dwalen over de plaatjes en onze gedachten over de teksten en daarmee houdt ons gesprek met elkaar op, we zijn ineens in gesprek met onszelf. De kaarten brengen ons op een idee waar we die dag mee aan de gang willen, thema, materiaal, compositie, meestal puur de kleur. Een vriendinnendag is een dag om te snoepen en te spelen als een kind zo licht, lekker eerst nog wat bladeren in de Happinez of Flow waar je plaatjes uit mag halen. Zodra het eerste plaatje gevonden is, beginnen de handen te jeuken en komt de inspiratie los en zijn de kaarten vergeten!

De eerste keer dat we deze aanpak deden, moesten we erin komen en waren we met alles te lang bezig, kletsen, koffie, kaarten, tijdschriften – dus dat werk is niet af gekomen en heb ik ook niet op de foto. De keer daarop gingen we snel aan de slag en dat hebben we wel op de foto en mogen jullie zien en de keer daarop was het helemaal professioneel, zelfs de fantastische lunch die mijn vriendin voortoverde, is op de foto gekomen en ze heeft er nog een geinig lijstje om weten te maken ook.

Aan het eind van de dag gaan we terug naar de bank met een kop thee en weer iets lekkers, we doen niet aan de lijn op zo’n dag buiten de lijntjes. Ons werk ligt voor onze voeten op de grond, inclusief de kaarten waarmee het begon. Het leuke is dat je dan ziet dat we op de een of andere manier iets van de sfeer van de kaarten verwerkt hebben.

Zie maar:

vriendinnendag
vriendinnendag

 

vriendinnendag
vriendinnendag

 

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

13 reacties

 1. Zo Happy en Kleurrijk als deze hapjes en werkstukjes, wens ik deze speciale dag voor jou !
  Liefde is….tijd voor elkaar maken en …..de beloning volgt…..
  Doen dus!
  Dank lieve Pan !

 2. Wat apart ja, dat je de kleuren terug ziet komen, dan merk je weer hoe beïnvloed we (onbewust) worden door onze omgeving.

  Ik vind die bordjes waar de lunch op ligt ook erg mooi, denk ik.
  die mag je van mij ook wel eens zo fotograferen 😉

  En de volgende keer jullie werkstukken nog dichterbij halen
  , ik wil alles zien!

 3. Ja, interessant hè!
  Dani, wat leuk dat je alles wilt zien, dat kan: als je op de foto klikt, wordt hij almaar groter, zo groot als je maar wilt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *