Striptease

Na een enerverende dag van heggen snoeien met de elektrische heggenschaar, die in zijn eigen vaart dwars door zijn eigen snoer ging, waarop al het elektra uitviel, is Kees zijn vertier aan het zoeken in de enorme oranje tent die in de buurtuin staat opgesteld met een gigantisch beeldscherm om met zijn allen alles te zien van de voetbal en te schreeuwen dat de bal erin moet of juist niet.

Ik heb het rijk alleen met onze excentrieke gast, de Schot. Hoor ik ineens een eigenaardig gestommel in het hart van de boerderij. Ik loop naar de vide en kijk over de leuning of Kees hulp nodig heeft of dat het de poezen in de bol geslagen is. Is het de Schot. Halfnaakt. Niet eens een rokje om de heupen, slechts een handdoekje.
Zodra hij mij in het oog krijgt, doet hij de handen voor zijn edele delen.
,,De douche wordt niet warm dus heb ik de cv ketel gecontroleerd en geconstateerd dat die elk moment kan ontploffen. Er is haast geboden, anders had ik wel een broek aan gedaan. Waar is Kees, ik moet hem hebben.”
Kees kan niet gestoord worden bij de voetbal bij de buren, ik ben de aangewezen man de haastklus te klaren. Niet dat ik verstand heb van cv ketels, maar dan is de Schot tenminste waar hij hoort. Boven.

Hij gaat me voor. Wat licht werpt op de etiquette dat mannen-in-broeken vrouwen-in-rokjes voor moeten gaan op de trap.
De cv ketel van de loft staat in een wandkast. De Schot rukt de deur open en wijst naar rode getallen die verspringen van 135 naar 335. Als 540 oplicht duikt hij in paniek omlaag om het noodlot te keren, pal voor mijn neus. Dat had hij beter niet kunnen doen. Het moment dat hij overeind komt, valt het handdoekje van zijn heupen. Sta ik daar met een blote Schot.
Ik krijg prompt de slappe lach. Uitgerekend op dat moment komt Kees terug van de voetbal, hoort zijn vrouw schaterlachen op de bovenste verdieping en komt er al aan. Als Kees binnenstapt, grist de Schot net zijn handdoekje uit de cvkast. En dat moet ik dan uitleggen.

21 thoughts on “Striptease

 1. Ellie Schmitz

  Wat een verhaal, ik zag het helemaal voor me en kreeg bij het lezen de slappe lach. Heb het voorgelezen aan Wilko en weer de slappe lach…mooi Anne..en dat jij de slappe lach krijgt, heerlijk!!

  Reply
  1. Anne Post author

   Het was zo komisch! Bijna niet te vertellen, dus geweldig dat jullie ook de slappe lach kregen!

   Reply
 2. piterfries

  Hoe vaak ik al het snoer doorknipte met een 220v heggeschaar weet ik niet meer.
  Voor licht snoeiwerk gebruik ik nu er ééntje op een batterij, werkt veel beter dan het 24 watt motortje doet verwachten, voor zwaar snoeiwerk heb er ééntje met een tweetact motortje, McCulloch, weegt maar vijf kg. Bij de laatste moet je wel gehoorbeschermers dragen.

  Reply
  1. Anne Post author

   dankjewel pitterfries, ik geef het gelijk door aan Kees, want mijn onverschrokken held was toch wel even flink geschrokken…

   Reply
  1. Anne Post author

   de buren hebben gelukkig niks gehoord, helemaal door het dolle van de voetbal… maar Kees heeft wel weer wat te vertellen in de voetbaltent als er even geen bal aan is…

   Reply
  1. Anne Post author

   Goeie vraag Johan! De ketel moest gereset of zoiets worden vanwege het elektra dat eraf was geknald. Hij had wel onze oven gereset (oid) en de tv, die waren ook gaan knipperen, maar onze eigen ketel was onverstoorbaar zelf weer aan de gang gegaan.

   Reply
 3. Marije Hendrikx

  In elk geval is het aan de tv ketel te danken dat je een Schot in natura hebt mogen aanschouwen.
  Het zou me niet verbazen als deze meneer , na dit gebeuren, ook gereset moest worden.

  Reply
  1. Anne Post author

   haha, dat is een leuke vondst Marije! en het was toch wel voornamelijk vel over been 😉

   Reply
 4. willem lommert

  hahaha wat een beleven…de slappe lach ook hier ….een dag om in te lijsten haha

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *