Auteur & kunstenaar

Seks – voorspel 1

Drank is leuk, maar seks is leuker en ik begon ermee pal voor mijn 21ste. Dat was pas echt spannend en het begon heel apart. Ik struikel zowat over de herinneringen, zoveel als er ineens naar boven komen.

De elektrisering van mijn leven begon met Rhae. Ik zag haar voor het eerst van boven, haar blonde haar, paarse jurk en paarse cape en wist meteen dat ik haar als vriendin wilde. Ze kwam solliciteren bij het Nederlands Genootschap voor Leraren van het Beroepsonderwijs in Wageningen en ik zette daar de bibliotheek op. Ik had mijn plek op zolder. Ik zat daar helemaal alleen met een enorme berg ongesorteerde vakliteratuur die ik sorteerde en elke keer als de bel ging, rende ik naar de balustrade en keek wie het was.

Ik kwam er al gauw achter dat de nieuwe telefoniste in een soort commune woonde en dat wou ik ook. Dus werden we vriendin en ging ik elk weekend bij haar logeren. Rhae was ouder en wist meer, de ideale vriendin om ingewijd te worden in vrouwenzaken die tot dan aan mijn aandacht waren ontsnapt, woninginrichting, kleding, maten, diēten, make-up en seks. Ik moest er nog aan beginnen en zij had alles achter de rug. Ze was vijf jaar ouder en ze was getrouwd.

De eerste keer dat ik naar Rhae fietste, was zoeken. Eerst de boerderij op de Lawicksallee, daar links het modderpad op, een hele rits schuurtjes en kippenhokken voorbij. Hier en daar klonk gelach en gitaarmuziek, her en der liepen jongens op blote voeten met lang haar. Voor één van de kippenschuurtjes stond een rij meisjes. Ik vroeg waar Rhae woonde, maar dat wisten ze niet, ze wachtten op Paul. Giechelend.

Rhae zat op een wiebelbankje achter haar schuur in de zon, lange jurk opgetrokken tot boven de knie, elk zonnestraaltje pakte ze om bruin te worden.
,,Je hebt het gevonden! Je bent echt gekomen!”
Ja, wat dacht ze dan!
Ze liet me haar huis zien. De schuur was in drieën gedeeld, een smalle gele keuken met de afwas van een week op het aanrecht. Daarachter een grote vierkante kamer met een potkachel in het midden, een zelfgemaakte strakke hoekbank die tegelijk het bed was en een tafeltje met vier kerkstoelen eromheen. De enige versiering stond op een transparant tafeltje, een bont olifantje uit India en een waterpijp. Aan de wand hing een grote foto van Israel waar ze met Peter gereisd had. De prachtige lange jurk die ze droeg, had ze er van een waslijn getrokken.
Achter de kamer was een smal en donker kamertje, het studeerhok dat mijn logeerkamertje zou worden. Aan de wand grote ontwerpen van landschappen van haar man en daartussen de beroemde affiche van de PSP met de naakte vrouw en de koe.

Rhae smeerde een boterham met pindakaas, wat ons gebruikelijke hapje zou worden en dat aten we buiten op het bankje. De tijd vloog en ik zou net opstaan om te gaan, toen er een jongen om de hoek keek. Hij had een guitige kop met halflang sluik haar en was verdwenen voor ik hem goed gezien had.

,,Was dat je man?”
,,Nee joh! Dat was Paul, die komt even gluren wat voor leuk meisje er op het erf is.”
,,Is dat die jongen waar al die meisjes op wachten?”
Die was het.
,,Elke vrijdag is het raak, dan staan al die meiden op hun beurt te wachten.”

wordt vervolgd…

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

21 reacties

  1. Anne cool dat je dat durfde.
    Alleen de naam Paul roept al herinneringen op ben heel benieuwd naar het spannende en natuurlijk durf je dat vervolg.
    42766

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *