Auteur & kunstenaar

Seks – voorspel 2

Met Rhae werd mijn wereld opgerekt naar oorden die latent in me sluimerden. Het begon met mijn uiterlijk. Rhae was mannequin geweest en wist alles van mode en maten. Ik wist van voor niet van mijn zijkant en al helemaal niet van mijn achterkant. Rhae nam me mee naar winkeltjes met magische geuren en muziek, spiegels met gouden randen en kleding uit verre landen. Met haar kocht ik mijn eerste Indiase jurk.

Als we door Wageningen liepen, keek iedereen haar na. Met haar markante gezicht, fonkelende bruine ogen en wuivend blond haar, de paarse cape met de vlinder op haar rug, maar vooral die fiere houding, dat loopje, was ze een verschijning. Dat wist ze en dat zei ze op het wiebelbankje achter haar schuur.
,,Bij mij zit het van buiten, bij jou van binnen,” zei ze. ,,Dat is jouw geluk en mijn ongeluk.”

Door haar verschijning was ze mannequin geworden. Ze liep shows in Friesland, werd begeerd door Rutger Hauer, maar dat vond ze een bazige en verwaande flirt. Ze had andere mannen gehad en alle mannen deden het anders. Ik kon me er geen voorstelling van maken, ik had het nog nooit gedaan.

,,Wees maar blij,” zei Rhae. ,,Nu kun je er voor zorgen dat het voor de rest van je leven leuk is.”
Ze zag het groen achter mijn oren groeien in vraagtekens tot de hemel.
,,De eerste keer is het belangrijkst. Die moet leuk zijn, anders wil je nooit meer. Ik had het geluk dat de eerste voorzichtig was en de tweede een ouwe rot, maar daarna viel ik op een pikzwarte neger en die nam me mee naar een hotel. Hij draaide de deur op slot en gooide me op het bed. Hij had een pik als een houweel en scheurde me open. Toen ik jankend de kamer verliet, zat beneden in de hal een jongen met lang blond haar te spelen op een gitaar. Dat was Peter. Met hem kon ik praten en toen hij naar de Landbouwhogeschool ging, zijn we getrouwd.”

,,Hoe kan ik zorgen dat de eerste keer leuk is?”
,,Mannen kunnen niet stoppen als ze eenmaal bezig zijn en ze zijn veel sneller en dat is gewoon niet leuk.”
,,Dan vindt geen vrouw het dus leuk.”
Rhae keek me aan of ik het orakel was.
,,Daar heb ik nog nooit bij stilgestaan. Dat vinden al die kerels hier zo leuk aan jou en daarom durven ze geen van allen een vinger naar je uit te steken.”
,,Daarom ben ik zeker nog maagd…”

wordt vervolgd

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

20 reacties

  1. Er zijn vrouwen die van liefde houden, er zijn vrouwen die van wild houden en vrouwen die nergens van houden.
    De eerste zijn die men in gedachten heeft, de tweede zijn die men wil temmen, maar dat kan niet tot hun vijftigste, en de derde zijn de kuisvrouwen.

  2. Inderdaad ontwapenend en toch ook wijs, ondanks je groenheid 🙂
    Rhae heeft gelijk: de eerste keer is belangrijk.
    Ik heb geluk gehad en bewaar er mooie herinneringen aan. Jij ook, schat ik zo in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *