Auteur & kunstenaar

Seks – voorspel 5

Jaren kun je lachen en praten en dansen met iemand, misschien wel een leven lang, maar als je met iemand in bed ligt, verandert er iets. Ik voelde zijn armen, zijn ribben, zijn adem. Ik rook hem, een ongewassen jongensgeur van zweet en rook. Toen pas voelde ik mezelf. Hoe ik lag in de kom van zijn lichaam, in de kuil van zijn bed. Zijn armen, zijn adem, zijn warmte. Ik wilde wel altijd zo blijven liggen.

,,Ben je wakker?”
De stem die altijd danste en bonkte en zweefde in zwierige wolken dwars door de ruimte, sloop zachtjes mijn oor in.
,,Mmm.”
,,Ik heb over je gewaakt, de hitte sloeg van je af en ging dwars door mijn huid, alsof we samensmolten en toen koelde jij af.”
In mijn rug voelde ik zijn hitte.
,,En nu ben jij gloeiend.”
Het bleef stil, langer dan ik van hem gewend was.
,,Vrouw toch! Ga eens heel gauw mijn bed uit! Ik heb een odol.”
Ik kreeg geen kans te vragen wat dat was, zijn sterke bakkershanden duwden me eruit. Ik had al mijn kleren nog aan behalve mijn schoenen en mijn trui. Beduusd raapte ik ze op, verliet zijn kippenhok en ging naar de schuur van mijn vriendin.

Rhae was al buiten. Ze stond voor haar schuur, kaarsrecht, de armen over elkaar en haar nachtelijke vlechtjes nog in. Ze keek hoe ik aan kwam lopen. Ze keek met haar onderzoekende blik.
,,Je ziet er beter uit! De koorts is gelukkig gezakt! En heeft Paul je met rust gelaten? Ik heb gezegd dat hij hier nooit meer hoeft te komen als hij je met een vinger zou aanraken!”
Rhae was een vriendin uit duizenden.

Eenmaal terug op mijn eigen zoldertkamertje bij Van der Leeden, een befaamd Wagenings muziekdocent, dacht ik aan Paul. De hele week. Als ik in mijn koude bed lag, miste ik zijn warme armen om me heen. Dus zodra het weekend begon, racete ik ijlings op mijn fiets naar het paradijs. Rhae wachtte me op met een spannende openingszin.

,,Paul heeft de hele week naar je gevraagd. Ik zei dat jij veel te slim voor hem bent, maar hij zei dat je zijn vrouw bent omdat je bij hem geslapen hebt en dat heeft hij nog nooit een meisje laten doen. Maar trap er niet in hoor, want gisteravond had-ie alweer drie meisjes achter elkaar.”
Mijn hart bonsde en mijn bloed tintelde en ik kon niet wachten tot hij uit de Maalderij en Bakkerij kwam. Dat duurde tot halverwege de avond. Ineens stond hij in de deuropening met die enorme grijns. Ik voelde me op slag raar worden en wist me geen houding te geven. Hij des te meer.
Hij begon een verhaal over een feest en allerlei fratsen die ze uitgehaald hadden. Van het ene verhaal kwam het andere tot Peter zijn hoofd uit het studeerhok stak.
,,Zeg nou maar gewoon wat je komt doen.”
Ik schrok van het vaderlijk optreden, Paul grijnsde dubbelbreed.
,,Ach Peterke, moette gij altijd nog leren? Kom Vrouw! We laten die twee lekker serieus bij mekaar.”
Het was of hij aan een springveer trok, zo snel was ik bij de deur.

wordt vervolgd

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

8 reacties

 1. Als twee geesten elkaar kunnen verdragen kan geen mens er tussen komen, het versmelten komt er aan, al zijn ze nog vele hinderpalen te nemen.

 2. Lieve Anne,

  Seks sells. Is je lezersaantal verdriedubbelt?
  Odol is oorspronkelijk van de strijdkrachten heb ik me laten vertellen.
  Ik dacht zelfs van de marine.
  Heel spannend geschreven hoor.

 3. Ik lees achterstevoren, dat heeft ook wel wat. Ben begonnen bij 6. Heb dus duidelijk e.e.a. gemist. Niet uit desinteresse.
  Ik krijg zoveel ruis dat ik aan het echte werk niet toe kom. Goed om te weten, ga ik veranderen als dat kan. Nu lees ik even door.

 4. Haha dat ‘odol’, ik vond het maar een viezig woord (was stiekempjes heel preuts).
  Jij werd wel heel lief en rustig naar ‘de daad’ toe geleid, Anne. Een goede vriendin en een man die je ‘Vrouw’ noemt – wat wil je nog meer? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *