Auteur & kunstenaar

Verleiding

Een tijdje geleden waren er twee mannen die mij probeerden te verleiden. Ik laat me niet zomaar verleiden. Nou ja, dat ligt eraan. Zie ik bloemen in het gras, taartjes op een schaal, kersen in een boom, jurkjes aan een rek, okee, dan voel ik, proef ik. Daarbij ben ik best wel aanraakbaar, tegen het knuffelige op, wie niet? In een vorige eeuw gaf je een hand en kreeg je er één, een hete, een harde, een slappe. Aan de handdruk herken je de mens. Toen kwam het zoenen, eerst 2x, bij mijn verhuizing naar Amsterdam deden ze het daar 3x. Toen kwam de hug, in navolging van de Russen toen het gordijn eenmaal gevallen was. Armen om elkaar en drukken maar. Dat drukken is echt iets voor mij. Sinds kort tijd komt de zoen erbij. Eerst beide wangen en nu doet de derde zoen haar intrede, op de mond. Je staat ten afscheid te vrijen met de wildvreemdste kerels, nog even en elk bezoek begint ermee.

De mannen die mij wilden verleiden doen dat via internet. En dan bedoel ik niet die mannen die mij dagelijks van straat houden met hun berichten en notities, gedichten en stukjes, mailtjes en links vol humor, aandoenlijkheid en spanning, daar zit (tot nog toe) geen ander consequentie aan dan dat ik met vierkante ogen zo bleek als een melkfles de hele dag gekluisterd aan het scherm zit. Daar gaat het niet over.

Ik heb het over twee hele andere types, Drs. die mijn blog niet kennen en mijn facebook gelukkig ook niet. Ik weet niet of ze elkaar kennen, ik zou zweren van wel. Soms denk ik dat het een en dezelfde man is. Al beweert hij de ene keer dat hij in de UK woont, dan heet hij Dr. Blake, de andere keer woont hij in India, dan heet hij Dr. Shobha.

Het begon met Blake. Hij schreef dat hij van 1 – 7 juli ‘inquiry’ bij ons wilde boeken. Dat kwam neer op twee kamers met vier bedden. Hij haalde er mevrouw Blake bij en twee dochters Blake. Dat had hij niet moeten doen, mijn prikkelbare hersenen sloegen gelijk op tilt. Geen man noemt zijn voltallige gezin met naam en toenaam stuk voor stuk met de leeftijd er ook nog bij. Daarbij Dr. Blake, Dr.? Met hoofdletter ook nog.
Dr. Blake mailde dat hij hier een research programma had en zijn gezin kwam een weekje mee.
Het was een heel gedoe Dr. Blake tussen de andere gasten te proppen in die ene week, maar goed, met schikken en schuiven had ik de boel rond voor Dr. Blake.

Kwam Dr. Shobha uit India ineens ook op de proppen, niet met vrouw en kinderen Shobha, maar met nog drie Drs. Laat zij nou ook twee kamers zoeken met vier bedden, ook met naam en toenaam en leeftijden erbij. Voor de week erop, 8-15 july.

Dat vond ik verdacht. Kees daarentegen was blij dat ik eindelijk eens goede zaken doe. Met mijn boeken is het nog afwachten of het bestsellers worden, maar mijn gastenstudio’s zijn dat ineens wel! Zaken zijn zaken. Kees stuurt de rekeningen, dat vindt hij leuk.
Per kerende post krijg ik een mailtje van Dr. Blake, dat hij van e-mailadres veranderd is. Of we de rekening nogmaals kunnen sturen. Vind Kees geen probleem.

Per kerende post komt Dr. Shobha ook met een mailwijziging.
Is er een volksverhuizing gaande? Of iets anders???
Daarbij vraagt Dr. Shobha ons volledige adres en telefoonnummer omdat hij 9000 euro extra wilde gireren. Negenduizend euro? Extra?
Ik heb hier geen bordeel en ook geen goktent of drugspaleis. Ik laat dus weten dat die hij die 9000 euro kan houden. Dat wil Shobha niet. Die 9000 euro zijn ook niet voor mij bedoeld, het is de bedoeling dat ik ze overmaak op een nader te noemen banknummer van een ‘prepaid transport consultant’.

????????

Het had mij nog kunnen verleiden dat iemand in India vertrouwen in mij heeft. Maar geld ontvangen en overmaken, nee, daar heb ik niks mee. Ik mail Dr. Shobha dat ik er niet aan begin en geen verantwoording wil voor zijn geld.

Krijg ik de volgende dag mail van Dr. Blake. Laat hij nou hetzelfde voorstellen, met nog een schepje er bovenop. Hij wil 11.000 euro extra sturen. Mijn antwoord is NoNoNo!
De verleiders vallen stil. Allebei in rook opgegaan. Alweer enige tijd geleden.
En dan hoor ik nu ineens van een vriendin dat ze zich bij haar gemeld hebben.
Wie weet ook bij jou? Laat even weten.

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

6 reacties

  1. Haha Anna, zo zou je ongewild in het criminele witwascircuit terecht kunnen komen.

    Ik zie de krantenkoppen al :
    Bekende schrijfster Anne V aangehouden op verdenking van witwaspraktijken.

    Ik zou gezwind naar je afreizen inde bak en die smerissen je boeken aanbieden. 🙂

  2. Haha Anne, wat een enge mannen die jou geld willen aanbieden!
    Ik ken het niet, wel andere voorstellen (waar ik ook niet happig op ben), maar ik zou inderdaad niets voor ze willen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *