Verdwenen fietstas

Ik wil naar Sapho van het winkeltje met kleding-met-ervaring, het winkeltje dat mij inspireerde voor het winkeltje in Eva. Sapho is net jarig geweest en ik heb kleren uitgezocht, in een tas gedaan en in mijn trouwe fietstas gestopt. Ik koop bij AH een reep van Tony Chocolonely, die in de oranje verpakking met zeezout en karamel – dat lijkt me net iets voor haar.

Als ik eenmaal een plan heb, voel ik vuur aan mijn schenen. Om de weg te bekorten neem ik de verboden route, de Kleine Noord waar niet gefietst mag worden fiets ik als een hazewind in ochtendluwte. Pal voor Sapho’s winkeltje merk ik hoe vederlicht ik door de straten vlieg.
Hangt mijn fietstas niet meer aan mijn bagagedrager. Ik kijk achterom of hij op straat ligt, focus op bungelende armen en handen uit mouwen, bagagedragers van trage fietsen, snelle fietsen, brommers en scooters.
Mijn tas hangt nergens uit.

Terug bij AH spurt ik naar binnen. Klamp de nieuwe bodyguard aan. Die verwijst naar de drukke balie.
Ik dring voor met mijn prangende vraag of er een fietstas gevonden is, anders moet ik me haasten om verlies ongedaan te maken.
Er is geen fietstas gevonden.
Hoe ik het traject ook uitkam, de fietstas duikt niet op.

Iemand heeft mijn tas op straat zien liggen en opgeraapt, misschien wel van de bagagedrager getild.

Alles was om weg te geven, het gespikkelde jasje, de witte broek, de blauwe broek, het rode jasje, het grappige hesje en natuurlijk Tony Chocolonely, zelfs mijn trouwe fietstas had ik heus wel weg willen geven.
Maar dat hij zomaar weg is, voelt ontvreemd.

19 thoughts on “Verdwenen fietstas

 1. Jannie Harmsen

  Dat is het vervelend Anne. Wie zit er nu je reep van Tony Chocolonely op te peuzelen vraag ik me af……Hoop in ieder geval wel voor je dat de tas nog ergens opduikt……

  Reply
 2. Ellie Schmitz

  Oh, wat vervelend Anne….iemand heeft nu je kleding en geniet misschien van de chocoreep, alles bestemd voor een ander. Niet bij de politie teruggebracht begrijp ik, daar rep je niet over …dat zou het allereerste zijn om te doen als je spullen vindt die van een ander zijn. Hopelijk komt tas met inhoud snel bij je terug!! X

  Reply
  1. han van dam

   gevonden op woensdag 18-03 ter hoogte van de ING bank, waar u over bent gestoken naar Pelmolenpad

   Reply
  2. Anne Post author

   HAN!!!!! Dat is hem!!!
   Ik lees deze reactie om 22.38 en je bent inmiddels al bij mij thuis geweest – en inheb mijn tas dus terug – tot mijn immense verrassing. De wonderen zijn de wereld niet uit, echt niet 🙂

   Reply
 3. Jolanda van der Gracht

  Hallo,

  Kijk maar even in de fb groep Verloren, Gevonden, Vernield omgeving Hoorn.

  De tas is gevonden. 🙂

  Reply
  1. Anne Post author

   Inmiddels heb je me gevonden en gebeld Jolanda! En Han is geweest en de tas staat naast me! Wat een teamwork – ik ben heel blij en verrast 🙂 Hartelijk dank!

   Reply
  1. Anne Post author

   Wat gaaf dat zoveel mensen meeleven en meedenken en meedoen…. Wie had dat gedacht of gedroomd – ik niet dus
   ELLEN, dankjewel!

   Reply
  1. Anne Post author

   Klasse, goed idee! Maar alles wat ik nu te zeggen weet, is… dat ik er stil van ben
   Dank…

   Reply
 4. Maaike

  was ‘ie zwart? Ik zag in een facebookgroep eergisteren iets over een zwarte gevonden fietstas…

  Reply
  1. Anne Post author

   Ha Maaike, wat lief dat je me hier opzoekt en de weg wijst – zoals je hierboven ziet, heb ik hem terug! Heel erg bedankt voor het meeleven en waarschuwen XXX

   Reply
 5. Edgard

  In eerste instantie denk je aan diefstal, maar dit is een krachttoer door face bookkers geleverd, facebook heeft dus toch nut.
  Gelukkig heb je je tas terug, dat is het voornaamste.

  Reply
  1. Anne Post author

   wat je zegt Edgard, een ware krachttoer, want mijn naam stond nergens in de tas!
   en ik ben idd heel blij dat mijn tas terug is, ben er mee vergroeid en aan verknocht

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *