Auteur & kunstenaar

ART Journaling – Out of the box (1)

Phizzychick

Ik moet een boek hebben dat niet uit elkaar valt als ik de helft eruit scheur. Mijn vriendin en ik gaan namelijk een Kunst-dagboek maken en dat begint met een willekeurig saai boek dat niemand wil hebben en eindigt met een uniek dagboek waar de blijheid vanaf spat. Dat hebben we langs zien komen op Pinterest en nu willen wij dat ook.

Tussen deze twee fasen ben je lekker bezig en daar houden wij van. In je Art boek ga je aan de gang met verf, foto’s, recepten, knopen, veren, kant, sjablonen, linten, inkt, lijm, stempels, glasverf en nog veel meer. Letters mogen ook, hele zinnen. Kijk maar!

Jenndalyn Art
Jenndalyn Art

Je snapt dat een gewoon boek na één experiment met knopen en leer al begint uit te puilen en na drie keer knapt het uit zijn voegen. Dat moet niet. Vandaar dat minstens de helft van de pagina’s eruit moet. Dat vraagt iets van een boek. Het mag niet uit elkaar gaan vallen.
Vind maar eens zo’n boek. Ergens.

Mijn vriendin gaat in Alkmaar zoeken en stuurt na een ochtend haar vondst: een sprookjesboek. Nu ik nog. Het is ijzig koud en ik ben herstellende van bronchitis. Vier kilometer op de fiets naar Noppes red ik niet. In nood ga je buiten de box. Dat is het leuke van nood. Niet ver van mijn huis is een hele rare aggenebbes winkel waar ik nog nooit geweest ben. ‘In de box’ ziet dat zaakje er niet uitnodigend uit: grauwe troep schots en scheef voor de ramen en voor fietsers amper te bereiken vanwege de omringende weg waar geen fietsers mogen komen. Auto’s staan er altijd kriskras op het stoepje.
De mare gaat dat het een zaakje is dat gerund word door ‘kampers’ van ‘het kamp’ ernaast. Nu ik eenmaal mijn zinnen erop heb gezet, snap ik niet dat ik niet eerder naar zo’n plek vol verhalen gegaan ben. Als ergens dikke, stevige, ingenaaide boeken zijn, is het daar en het maakt niet uit waar ze over gaan, voor mijn part over het repareren van campers. Dat is pas het begin, uiteindelijk wordt het een droom, ik zie het al voor me, zoiets als dat hieronder…

DJ. Pettitt
D.J. Pettitt

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

14 reacties

 1. Dat ziet er zeker heel aantrekkelijk uit Anne. Ik weet niet of je het ‘boek’ al gevonden hebt, maar wanneer je een (oud, of nieuw) fotoalbum bekijkt zie je tussen de bladzijden een extra (smal) strookje zitten. Het is dit strookje dat ervoor zorgt dat de boel niet zo snel gaat uitpuilen. Succes, ik ben heel benieuwd naar jullie resultaat!

  1. wat een goed idee Jannie! dat wij daar niet aan gedacht hebben! dankjewel voor de tip. je hebt wel door dat wij pure beginners zijn. inmiddels ben ik terug van mijn avontuur en daar heb ik heel wat beleefd! dat moet ik nog verwerken…

 2. Wat een leuk idee met veel gefrutsel en geknutsel.
  Van mij de volgende tip :
  twee stuks karton – met perforatiegaten, en een superlange veter. Haal de veter door het eerste stuk karton, je werkstukken erboven op en door de veter halen, als de veter te kort wordt stoppen, het tweede stuk karton er bovenop en de veter knopen.
  Kan je er nog een touw aan vastknopen Anne? 🙂

  1. dat moet ik doen om het te zien, Corry – en het moet te doen zijn! dank je wel voor je tip!
   zo maak je al doende je boek… we gaan het laten zinken 🙂

 3. Ik loop achter met lezen en reageren en met heel veel dingen, maar je verhaaltjes zijn vaste prik om dan in te halen, Anne! Heerlijk wat jullie van plan zijn en oh oh wat zou ik graag ‘mee-doen’…wat een fantastisch idee! In mijn bovenkamer nu een drukte van jewelste…heb ik een stevig boek dat verscheurd mag worden, heb ik puf om naar een ‘aggenebbes’ ? te gaan, het hoeft niet meteen klaar, ik kan er een project van maken…en zo rennen de ideeën en gedachten door mijn hoofd…lieve groet en dank voor deze inspiratie X

  1. ik heb je reactie gevonden, Ellie! helemaal JIJ! als je eenmaal begonnen bent, bijvoorbeeld met het vinden van je basisboek – maak je dan een foto? en ook van je volgende stap? doe ik dat ook – dan wisselen we zo uit en is het toch een beetje samen! Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *