Auteur & kunstenaar

Wild

parende eenden op het terras

 

 

zie
wilde eenden
in het gras
en eentje hinkt
op het terras

 

 

 

 

P1030900

 

hij heeft honger en wil brood
maar dan gaat eendje dood
dus halen wij wat eendenvoer
bij de kippenboer

als de honger is gestild
wordt manke man heel wild
hij roept zijn vrouw
kom gauw, kom gauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1030978

hij laat haar
eten
drinken
grondelen

dan pas komt hij
je bent van mij
van mij van mij

 

 

 

 

zij schudt haar veren
gakgakgak
in de lege voederbak

 

 

 

P1030984

 

 

dat was een hele toer
even rusten bij een broer

 

 

 

 

P1030988

 

ook de wilde ganzen
zijn aan ‘t sjansen

 

 

 

P1030074

 

 

alleen de je-weet-wel kater
drinkt in zijn eentje regenwater

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

21 reacties

 1. Het iedere keer even genieten, of het nu gaat over ingewikkelde klussen, duurzaamheid of de raadselen van de natuur. Het zijn voor mij de koekjes bij thee, het toetje na de maaltijd of de nootjes bij het wijntje maar dan calorie-arm!

 2. Het is iedere keer even genieten, of het nu gaat over ingewikkelde klussen, duurzaamheid of de raadselen van de natuur. Het zijn voor mij de koekjes bij thee, het toetje na de maaltijd of de nootjes bij het wijntje maar dan calorie-arm!

  1. dat vind ik nou echt bijzonder, Jannie, wetend dat jij ECHT goede foto’s maakt, dankjewel voor de stimulans 🙂

 3. Schrik niet mij hier te lezen, het lezen gat iets beter, vooral kortere stukken lezen best.
  Hier zie ik de dood van dieren die sterven zonder weerstand, zij klagen niet, aanvaarden hun lot of noodlot, en inderdaad, een betje vooruitzicht zou kunnen helpen, maar alleen in de tijd dat de dieren nog spraken.

  1. Hi Edgard, wat fijn hier te lezen dat het iets beter gaat met het lezen!
   Ik weet niet of je mijn antwoord ook leest, maar ik heb heel goed bericht: de eend met de zere poot is aan de beterende ‘hand’! hij kan weer aardig goed lopen, zij het met zijn pootje wat naar binnen gekeerd.
   Ik wens jou een even voorspoedig herstel!

 4. Geweldig Anne,
  hier krijg ik nu power van
  het dichten en schrijven
  breng je mooi in beeld !!….
  alle blog gezien,genoten
  met plezier nu het effe kan!!…..

  1. Wat een geweldig bericht Thea!
   Ik heb heel veel aan je gedacht en geduimd en ga er lekker mee door!
   Dikke liefs XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *