Auteur & kunstenaar

KunstWandelRoute

KWR 2018 Zeddam

Een maand of wat geleden ging de bel die nooit gaat. Ik herkende het geluid aanvankelijk niet. Bij de derde klingel kon ik het signaal thuisbrengen en liep naar de voordeur die niet open wilde omdat hij op drie sloten zat. Iedereen loopt hier achterom. Toen ik de deur uit de sloten had, stond daar een fleurige vrouw met een innemende glimlach, Ellen Schut.  Als kunstenares was mijn etalage haar opgevallen. Voor de tweede keer wist ik niet wat ik hoorde. Had ik een etalage? Het bleek om mijn vensterbank te gaan die inderdaad nogal uitpuilt van mijn werk. Het grappige was dat zij het vanaf straat opgemerkt had en er wild van was. Of liever, ze vond mij wild, dat ik al die dingen op elkaar durf te zetten en omkeer en plak en beplak en en en. Toen werd ik pas echt wild en haalde alles uit de kast, ons hele huis moest eraan geloven, alles wat verbouwd is en onze tuin die een ravage is dankzij de storm die hier huishield.

Zij werd hoe langer hoe enthousiaster en ik dus ook. Dat ze mijn werk wild en gedurfd vond was olie op mijn vuur. En toen kwam de vraag. Of ik mee wilde doen aan de KunstWandelRoute. Ze begreep meteen dat mijn tuin niet de aangewezen plek was…
‘Ik zou het een eer vinden als je in mijn tuin wilt exposeren.’
Zoveel eer valt een mens niet vaak ten deel, ofwel ik smolt als was in haar warme hand.

Vandaag en morgen is het zo ver en staat mijn mozaïekwerk in haar weelderige tuin.

kunstwandelroutekunstwandelroute

bloemenmandje en poes

kunstwandelroute

Ellen heeft meer kunstenaars uitgenodigd in haar tuin te exposeren.

Petra Buiting met vrolijke schilderijen, hier ook nog eens omringd door vrolijke kleuren

Petra Buiting
Petra Buiting

Nanno Dijk met beelden van hout

Nanno Dijk
Nanno Dijk

Juke Helmink met realistische schilderijen

Juke Helmink

Ineke van Stiphout met omslagdoeken van wol en zijde

Viltwerk
Viltwerk

Helmi de Vaan met plastieken

Helmi de Vaan

En natuurlijk Ellen zelf met haar kleurige werk

Ellen Schut
Ellen Schut

Tot slot het allerleukste: Ellen opent vandaag haar glasatelier met haar prachtige glaswerk en verfijnde glasassemblages.

Ellens glasatelier
Ellen Schut ~
glas assemblages

Voor de Kringkopers onder ons heeft Ellen achterin haar tuin als extra een kleine kringloopverzameling waar je naar hartelust mag kijken en kopen

Ellens Kringkoop van binnen

Mocht je morgen tijd hebben: kom langs! Kom binnen! Ellen opent haar atelier en Kringkoop elke zondag van 12 – 16 uur in Zeddam.

https://www.kunstwandelroute.nl/11-beheer/3-welkom-op-de-website

https://www.kunstwandelroute.nl/10-deelnemers/118-anne-vellinga

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

16 reacties

 1. Ik keek hier naar uit; Anne die haar kunstwerken te toon stelt op de kunstwandelroute!
  Maar onze plicht lag vandaag ergens anders. Zal ik weer een jaar moeten wachten… 🙁

  1. Wat leuk dat je toch de tijd hebt weten te vinden om mijn blog te lezen en te reageren, dankjewel Joke! Misschien heb je morgen een momentje, want dan staat mijn werk ook nog bij Ellen in de tuin. En anders kom je maar een keer bij me thuis 🙂

 2. Anne jij zit op je plekje in Zetdam. Eindelijk in de onbedoelde kunstetalage wat geweldig. Dan komt er iemand die er oog voor heeft en jouw werk en jouw bescheiden ik naar buiten haalt.
  Wat jammer dat ik zo’n eind weg woon want anders had je me zien verschijnen.
  Veel plezier en genieten daar xxxx

  1. Dat zou nog eens een verrassing zijn geweest Dimph!
   En weet je, het weer speelt ook zo goed mee, het is een drukte van belang geweest in heel Zeddam: alle kunstzinnige mensen hadden hun huis en tuin open en overal zag je mensen in zomerkleren flaneren. Ik ben ook een rondje gegaan natuurlijk, en toen ik terug was en wat rondliep in Ellens tuin en tuinhuisje hoorde ik diverse mensen tegen elkaar zeggen dat dat kleurige keramiek zo mooi was – en ze wisten niet dat ik het gemaakt had, dus ze meenden het echt, leuk hè!

  1. Wat leuk dat je het zo ziet en me laat weten Marcelle, dankjewel. En het is echt een heerlijke ambiance! In mijn eigen straat, vlakbij, wat een geluk hè. Warme groet X

 3. Het was mooi om jou tussen je eigen werk te zien en bezig met kunstminnende bezoekers. Heel mooi en vrolij: jouw keramiek, net als jijzelf.

  1. ik vond het enig jou plotsklaps te ontwaren in alle bedrijvigheid, Irene, net toen ik bezig was met een dame die een keteltje zocht om op haar kachel te plaatsen 🙂 ~ zo grappig al die verschillende bezoekers met hun buitengewoon uiteenlopende vragen! Hoop je gauw weer te zien en te spreken

 4. Lieve Anne,

  Ook en ben een bewonderaar van alles wat je aanpakt, ècht alles. En waarom het niet lukt om langs te komen? Geen goede reden, behalve veel te doen. En nu is het festival seizoen ook nog begonnen. Maar jullie zijn in ieder geval wel in mijn hart.

  1. Hoi lieve Kees, wat een lief bericht; hartstikke fijn dat je zoveel te doen hebt, daar ben je de man ook naar 🙂 al die avonturen die jij beleefd hebt, inspirerend! je weet dat ik het heel gezellig vind als je komt, misschien lukt het in de zomer! Groeten X

 5. Wat een geweldig verhaal en wat fijn dat je op je nieuwe stek ook omringd bent door kunst-zussen en -broers.
  Een foto van je etalage, zit dat er een keer in?
  Heb een heerlijke zomer, lieve Anne.

  1. Goedemorgen Athy! Ja, ik heb echt geluk dat Zeddam een onverwachte broedplaats van creativiteit is ~ ik heb hier al zoveel leuke contacten, vriendinnen, collega’s! En er wordt ook zoveel gedaan hier, alleen al tweemaal per jaar een kunstroute! En als nieuwkomer ben ik meteen welkom geheten, dat is nog eens wat anders dan in Hoorn, waar mijn moeder die een levenslang kunstenaar was, opgeleid op de Retveld, tal van exposities in binnen- en buitenland werd afgewezen omdat ze Parkinson had en waarschijnlijk geen nieuw werk zou maken! Ze heeft juist heel veel werk gemaakt, waarin zichtbaar is wat Parkinson in de hersenen doet en hoe dat tot nieuwe ervaringen leidt…. uh…. o ja, een foto van mijn etalage 🙂 Ga ik doen – maar niet vandaag, want ik moet aan het zevenblad…. Lieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *