Auteur & kunstenaar

Lancering Sophie – Genius Loci

Waar blijven de blogs nu mijn boek eraan komt? De meeste lezers zullen het al wel weten, hoewel, ik hoor net dat ik 16.600 unieke bloglezers heb! Als die allemaal mijn boek kopen, zijn we aan de tweede druk toe voor het eerste uit is.
Mijn debuutroman, Sophie – Genius Loci, komt 28 november uit bij Uitgeverij Bagage. Dat staat er alsof het heel gewoon is, dat is het niet. Niet voor mij. Het is mijn jeugddroom en dat die uitkomt is een wonder.
Ik zie me nog zitten als meisje van negen bij opa en oma in Den Haag. Wij woonden zelf in Tiel, dus het was op zich al een hele reis met de Lelijke Eend. Eenmaal daar moest die Eend geparkeerd worden in een drukke straat en toen kwam eindelijk de rust, d.w.z. een sigaret. Vier dampende grote mensen, een broertje dat uit het immense bureau van opa een doos met horloges haalde om ze allemaal uit elkaar te halen en weer in elkaar en een meisje dat het liefste boeken las. Opa zette zijn kleindochter achter de typemachine waar in oorlogstijd De Waarheid op getypt was. Ik was in de wolken. Letter voor letter zag ik een verhaal gebeuren… Toen het uit was, hoorde opa de stilte, stond op, trok het vel uit de machine en las het verhaal voor met plechtige stem, hier en daar schor van ontroering, en toen zei hij toch zo iets bijzonders! Hij zei dat ik wel schrijver kon worden. Mijn hart bonsde zowat mijn ribbenkast uit van trots. Voor mijn geestesoog zag ik schrijvers op hoge wolken, vanwaar ze konden zien hoe alles in elkaar zit. Het hoogst haalbare, dacht ik, een bijna onmogelijk wonderbaarlijke weg om ooit op zo’n wolk te geraken…
Inderdaad, het heeft wat tijd gekost, maar nu is het zover! Eind november ligt het in de boekwinkel.

Kaft Sophie-Genius Loci

Toen ik de kaft zag, voelde ik dat het echt waar is, dat ik echt een boek geschreven heb.
Frans Reijers, een eigenzinnig kunstenaar en ontwerper, een man met met oor voor de schrijver, een man naar mijn hart, heeft de kern van mijn boek, het geheim dat verborgen is in de titel en uitgewerkt in ruim 110.000 woorden, 317 pagina’s, in één beeld weten te vatten.

Nu ligt het bij de drukker en kan niets meer veranderd worden.

De lancering is 28 november en vanaf dan is het verkrijgbaar in elke boekhandel.

Ik zou het heel leuk vinden als je daarbij bent! Mocht je nog geen uitnodiging gehad hebben, dan komt dat omdat ik je adres ondanks al mijn speurtochten niet heb gevonden. Hierbij nodig ik je graag (nogmaals) uit voor de komende feestelijke momenten.

Donderdag 28 november 2013 om 18.00 vindt de lancering van mijn boek plaats.
Locatie:  Boekhandel Feijn, Laat 47, Alkmaar.

Dinsdag 3 december 2013 om 17.45 is de presentatie van mijn boek in mijn woonplaats.
Locatie: Boekhandel Stumpel, Grote Noord 81-83, Hoorn.

Een superleuke, muzikale vriendin speelt muziek, ik lees wat voor en overhandig het boek aan een speciaal iemand. Het boek kan ter plekke gekocht worden, precies nog voor Sinterklaas, komt toevallig goed uit en ik zal je boek graag signeren en er desgewenst een persoonlijke opdracht in schrijven. Verder is het lekker informeel hoor, wat rondlopen, drinken, kletsen en niet eindeloos lang.

Ik woon in een uithoek, dus hebben we aan de andere kant van het land alvast de eerste signeersessie gepland:

Zaterdag 14 december 2013 signeer ik ‘s middags in boekhandel Augustinus, Groesbeekseweg 62, Nijmegen.

Kun je niet naar de boekpresentaties of de signeersessie  komen, maar wil je het boek wel graag kopen? Dit kan nu al rechtstreeks via mijn uitgever: www.uitgeverijbagage.nl  (geen verzendkosten in Nl.) of vanaf 29 november via de reguliere boekhandel en internet. Als je voor 28 november a.s. het boek bij ons bestelt, krijg je een gesigneerd exemplaar.

Het is prettig als je je aanmeldt via info@uitgeverijbagage.nl en hierbij vermeldt op welke datum je wilt komen. Je kunt het ook als reactie onder dit blog vermelden.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws rond mijn debuutroman, volgende romans, optredens, artikelen, acties, kun je je eveneens aanmelden bij Uitgeverij Bagage.

 

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

26 reacties

  1. Ik heb het al met mijn utigever gehad over een signeersessie in Gent! Dus wie weet. Je leest het in de Fanmail. En ik dank je, Anne L.!

 1. Lang gewacht en nu gaat alles in een stroomversnelling!
  Het boekenkind is zelfs al gelezen.
  Dat zal bij mij veel langzamer gaan.
  In m’n eigen tempo.
  Ik moet wel.
  Wetend dat het allemaal
  goed komt
  Op zijn/haar eigen manier.

  Dag lief hertedier
  HEEL VEEL SUCCES
  en vooral plezier&pret

  🙂 Annette 🙂

 2. Hallo Anne,

  Van harte gefeliciteerd! Ik heb je blog met plezier gelezen en zie je echt als klein meisje zitten achter de typmachine en de trotse opa ‘hoor’ ik bijna. Een mooi beeld en een dierbare herinnering voor jou. Ik wens je heel veel plezier en succes bij de lancering van je eerste boek, het is voor mij te ver weg, anders was ik misschien wel naar Hoorn gekomen. Ik woonde voordat ik 4 jaar geleden naar België vetrok in Emmeloord, dus dat zou te doen geweest zijn 🙂

  Hartelijke groet!
  Jannie Harmsen.

  1. Wat een superleuke spontane binnenkomer op mijn blog, Jannie! En al kun je niet van zover komen, op mijn blog ben je van harte welkom! En wie weet, kom ik nog signeren in de buurt. Mijn uitgever is al aan het kijken wat de volgende locatie wordt, en op dit moment ligt Sittard aan kop…
   Hartelijke groet,
   Anne

 3. Het ziet er super uit, Anne! Ondanks dat ik het boek nog niet ken, vind ik de voorkant helemaal passen bij hoe ik je ken. Ik zie er zelfs wat stijl van je moeder in terug (al is er geen appel 😉 ). Aansprekend en uitnodigend met een vleugje mystiek.

  Ik hoop dat je geniet van deze bijzondere tijd, van de geboorte van je eersteling, in druk nog wel! Geniet met volle teugen en ik denk dat je opa vanaf zijn wolkje breed lachend toekijkt!
  xx

  1. O, wat zeg je dat leuk, Marjolein! En nu je het zegt. ja. er zit zelfs iets van mijn moeders werk in, terwijl Frans haar werk nooit gezien heeft, of wel natuurlijk. Zulke dingen weet je niet als iets ‘openbaar’ is, en dat is kunst, en boeken ook – zelfs mijn blog – als je erbij stilstaat, is het een wonderlijke zaak….

 4. Het spijt mij dat ik er niet bij kan zijn, maar ik wens je alle succes van de wereld, al denk ik dat dat geen probleem zal vormen, met de kwaliteit van jouw kunde.

 5. Lieve Anne,
  Geweldig dat je boek nu uitkomt, ik ben reuze benieuwd!
  Ik weet nog goed hoe onze hele (drukke) klas altijd ademloos naar je luisterde, als jij een verhaal aan het vertellen was, prachtige herinneringen…
  Ik kom op zaterdag naar augustinus, leuk om je in “onze eigen” boekhandel weer te ontmoeten!

  Liefs Joyce (b) xxx

  1. Lieve Joyce!
   Ik herinner me jou als de dag van gisteren! Hoe jij als vijfjarige meteen in de poppenhoek dook, toen jij en je moeder op Villandry kwamen om jou aan te melden! Je was de jongst van de klas… Ik ben erg benieuwd je te zien nu je ‘een jaartje’ ouder bent. Ik verheug me erop je te ontmoeten in Augustinus, zet het gelijk in je agenda! Of ben je nog niet vergeetachtig 😉 Tot 14 december! xxx Anne

   1. Staat genoteerd!
    Tja, dat moment weet ik ook nog, en hoe vaak we naar het bos gingen bij Villandry… We wonen er nu redelijk dichtbij, dus ik kom er vaak met onze honden… Denk dan altijd weer even terug aan die tijd…
    Ik verheug me erop je te zien, tot 14 december!

 6. Lieve Anne,

  Een droom wordt nu werkelijkheid. Wat een prachtige omslag is het geworden. Ik ben zo blij voor jou. Ik kom naar een signeersessie, ben er nog niet uit waar.

  Liefs

 7. elke boekhandel lees ik en dat is geweldig..Dan het boek vasthouden het kaft bewonderen- want dat is al om te strelen…prachtig…en dan mijn bezit…..ik zie uit naar die datum 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *