Auteur & kunstenaar

Mozaïekgalerij 2021

mozaiekgalerij 2021
de rozenstoel

Op veler verzoek hier de mozaïekgalerij van mijn werk in 2021.

ROZENSTOEL
In 2020 heb ik twee stoelen gemaakt, in 2021 een stoel met een inspirerende vorm. Dit is de rozenstoel geworden.

MOZAIEKGALERIJ ~ VOGELHUISJES
Voor de vogels heb ik twee vogelhuisjes gemaakt, met broedsucces!
Het eerste vogelhuisje heb ik jaren geleden gemaakt. Het voederhuisje vorig jaar.
Het leuke van het eenvoudig gemozaiekte roze vogelhuisje is, dat vader koolmees telkens even op het kapstokje gaat zitten voor hij naar binnen vliegt en ook als hij uit het huisje komt met een ‘luiertje’, want dat is het leuke van verse vogelpoepjes, die hangen als luiertjes uit de snavel van de vaders.

MOZAIEKGALERIJ 2021 ~ TUINBEELDEN
Tuinobjecten vragen meer van het materiaal, dat moet vorstbestendig zijn: porselein, glas, hardgebakken keramiek en schelpen ~ ook lijm en voegmiddel moeten vorst- en vochtbestendig zijn en flexibel. Ik gebruik polymax als lijm en Mapei als voegmiddel.

MOZAIEKGALERIJ 2021 ~ LICHTDRAGERS ~ KAARSENSTANDAARDS

Hierbij combineer ik mozaïek en assemblage techniek. Hiervoor zijn verschillende lijmsoorten nodig. Om te zorgen dat alles houdt, adviseer ik high-tack.

MOZAIEKGALERIJ 2021 ~ TAARTPLATEAUS
Een lust om te maken en de fantasie te laten spelen.

De galerij van vorig jaar zie je hier:
https://annevellinga.nl/2020/12/31/een-jaar-van-scherven-en-mozaieken/

De lijm die ik gebruik voor assemblages:
https://www.bison.nl/nl/product/poly-max-high-tack-express/6316015

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

16 reacties

 1. Wat enorm mooi! Je bent echt een kei in mozaïeken! Inspirerend; krijg meteen weer zin om aan de slag te gaan!

  1. Dankjewe Jacqueline.! En…. DOEN! Het wordt vanzelf een geheel, mede door het voegen. Ik ben benieuwd wat jij gaat maken en ook met wat voor materiaal je aan de gang gaat.

 2. Prachtig Anne wat heb jij een creatieve geest. Al die aparte stukken en alles past bij elkaar.
  Ik vindt het zo moeilijk om ronde stukken te knippen en te plakken. Zoals kopjes bv zie bij jou niet anders. Het geeft zo’n aparte uitstraling aan je werkstukken. Vooral het knippen vindt ik lastig bij mij valt het hele bordje of kopje aan stukken zodra ik de tang erop zet.
  Geef je wel eens een workshop? Ik blijf je volgen en ondertussen blijf ik door plakken.?

  1. Wat een warm compliment Catharina. Dank hiervoor! Ik heb geen tijd voor workshops, al dat georganiseer heb ik achter me gelaten. Ik maak nu veel te graag zelf objecten. Maar ik geef wel advies. Ditmaal aan jou over het knippen van serviesgoed:
   Ik knip servies, glas en porselein met een wieltjestang. Ik heb er twee, een Ruby voor keihard porselein dat wat dikker is, ook perfect voor glas. En een goedkopere uit een hobbyzaak, deze heeft als voordeel dat de afstand tussen de wieltjes kleiner is, waardoor je ook dunner porselein kunt knippen.
   Je zet de wieltjes 1 mm op het kopje dat je wilt knippen, op enige afstand van het oortje. Vaak breekt het kopje dan keurig doormidden, maar ook komen soms kleinere stukjes los. Hoe verder je de wieltjes in het te knippen kopje zet, hoe minder goed het (mij) lukt. Bij bordjes hetzelfde. Als het bordje niet doormidden wil door een te onwillige onderrand, knip ik eerst de buitenste rand eraf, en dan de dikke rand. Dit vraagt oefening. Je kunt ook met een hamer op het bord slaan (handdoek eroverheen tegen splinters) dan breekt hij meestal dwars door de onwillige rand heen en kun je daarna preciezer knippen. Hopelijk brengt dit je op de goede weg! Laat maat horen. Veel plezier en… succes!

 3. Anne, wat een hoeveelheid en allemaal zo speels en mooi. “Vogelhuisje met kat op het dak”, geweldig.
  Ben helemaal onder de indruk.
  Groet, Athy

 4. Anne wat ben ik onder de indruk van jou kunstwerken .
  Goede aanleg, daar moet je eigelijk mee verder gaan.
  Heel apart en zo gaat het verder met mond op mond reclame. Prachtig echt waar je zou eens op de kade een show kunnen houden , reclame maken kan met de beheerder van de restaurants . Hij heet Ben . Reclame erbij vergaren en denk dat het druk wordt ,
  Succes ,
  Groetjes
  Thea Dix

  1. Wat een lieve gedachten Thea. En zo concreet ook. Met naam erbij. Ik laat het eens even bezinken Wie weet, alleen al om jou daar dan ook te zien. Warme groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *