Heldenkleuren

Heldenkleuren
cover ya hai ye - liedboek

Het eerste liedje dat ik geschreven heb, Heldenkleuren, is meteen uitgebracht op CD. Het gaat over de kleuren van moed. Vandaag kreeg ik bericht dat het naar het Willem  Wilminkfestival (zie: www.wilminkfestival.nl) wordt gestuurd, de plek waar het beste Nederlandse kinderlied wordt bekroond.
Het is de vierde verrassing op rij die Chrystal Cochius mij bezorgt.
* De eerste verrassing was haar vraag of ik een heldenlied wilde schrijven, waar zij een melodie onder zou zetten. Ze had via via een niet gepubliceerde gedichtenbundel van 20 jaar geleden van mij gezien en dacht dat ik dat kon.
Ze had de vraag amper gesteld of ik ging op vakantie. In het ritme van de autobanden hoorde ik een lied: wit is de sneeuw, geel is de leeuw, rood is het bloed. Dat groeide uit tot Heldenkleuren.
* De tweede verrassing was haar enthousiasme. Ze ging er een lied van maken, dat zou op CD komen en in een boekje.
* De derde verrassing was een postpakket van haar, en wat zit erin?

Ya Hai Ye - liedbundel Chrystal Cochius, 2011

Precies, het liedboek met bijbehorende CD. Het is uitgekomen op 1 juli dit jaar bij Gehrels Muziekeducatie. Mijn liedje vind ik natuurlijk  het allerleukst, over bescheidenheid gesproken! Instrumenten erbij, volheid, klank, zo anders dan mijn eigen stem op het ritme van onze autobanden.
Kees krijgt het zijn hoofd niet meer uit en zingt het de hele dag. Ongelooflijk hoe Chrystal dat voor elkaar heeft gekregen. En dan het boekje! Bij elk lied staat een prachtige illustratie van Elsbeth Cochius, bij mijn liedje de mooiste, echt waar, kijk maar.

Heldenkleuren
Hier zie je de zeefdruk die Elsbeth Cochius bij Heldenkleuren maakte

Ya hai Ye bevat 20 gloednieuwe liedjes voor het basisonderwijs, met als overkoepelend thema: “Helden ver weg en dichtbij”, het thema van de afgelopen Kinderboekenweek. Peter Favier tekende voor 10 van de 20 arrangementen en was verantwoordelijk voor de eindmix en mastering van de gehele CD.
Je kunt het bestellen via www.gehrelsmuziekeducatie.nl
Je kunt mijn liedje horen via http://www.peterfavier.nl/pf/index.php?pageid=archief&subitem=25 , 2e liedje, Heldenkleuren.

*Nu de vierde verrassing: Chrystal koos vijf liedjes uit voor het Wilminkfestival en de mijne zit erbij!
Dat wou ik even laten weten, voor het in de vergetelheid raakt.

Hier lees je de nieuwste ontwikkelingen rond Heldenkleuren:
https://annevellinga.nl/2020/10/08/meer-heldenkleuren/

7 thoughts on “Heldenkleuren

 1. Engel

  Wat leuk, ritme van de autobanden. Kees die je lied zijn hoofd niet meer uit krijgt. Gefeliciteerd, je wordt nog beroemd,enig.

  Reply
 2. Dick

  Je bent een echte muze. Kom allerlei kunstvormen tegen op je blog en dan nu ook nog de muziek. Een kunst die mij makkelijk kan raken in de emotie. En naar een Willem Wilminkfestival met je liedje! Wat een eer! Wilmink, de man die ook juist in het gewone het bijzondere zag en net als jij met weinig woorden veel gevoel kon weergeven. Luister de laatste tijd veel naar Daniel Lohues die ook geinspireerd is door Wilmink en bijvoorbeeld samen met Herman Finkers het gedicht Sneeuwen van Wilmink op muziek heeft gezet.

  Reply
  1. Anne Post author

   Ik heb net Daniel Lohues gegoogled, ik had niet eerder van hem gehoord, maar het is of ik hem altijd al ken. Dat gezicht, die manier van zeggen, blanke pit, heerlijk, nu moet ik zijn muziek nog vinden, want ik ben werkelijk benieuwd. Dank voor de tip!

   Reply
 3. Kees Versluis

  Anne, ik heb het zo druk maar werd nieuwsgierig naar jouw blog. Wat een verrassingen heb je in petto zeg. Ik ga naar het liedje luisteren en dan hoor je wel wat ik er van vind. Groeten

  Reply
 4. Anneke Tanneke

  Goh Anne,
  Van Harte gefeliciteerd!
  Nota bene het eerste liedje dat je schrijft wordt meteen uitgegeven.Wie weet wordt het
  ….. de eerste de beste!

  Reply
 5. Kees Versluis

  No Satisfaction ga ik kopen, zoals je het beschrijft en waar we het al eerder over hadden maken me ontzettend nieuwsgierig. Net ook even naar de CD geluisterd, wel alle 30 seconden nummers. Ik vond het prachtig om te horen, goede productie.

  Groetjes,

  Kees

  Reply
 6. Nelleke

  Wat heerlijk dat jou liedje de wereld in gaat op reis naar het Wilminkfestival,want het is heerlijk om de dingen in het leven kleur te geven ,ik wordt hier blij van en het is een heerlijk anthousiast lied voor iedere held en heldin,anne ik zie het helemaal zitten met jou heldenkleuren lied,groetjes Nelleke

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *