Auteur & kunstenaar

Meer Heldenkleuren

Heldenkleuren
Hier zie je de zeefdruk die Elsbeth Cochius bij Heldenkleuren maakte

Er gebeuren nog steeds bijzondere dingen, zoals met Heldenkleuren, mijn eerste liedje. Ik schreef Heldenkleuren acht jaar geleden op verzoek van muziekwonder Chrystal Cochius. Zij maakte er een sprekende melodie bij en haar zus Elsbeth een sprankelende zeefdruk die nu in ons berghuisje hangt. Echt twee kunstzinnige zussen die je er zo bij wilt hebben.
Tjonge, wat was dat een avontuur! Je leest het in ‘Ya Hai Ye’ en ‘op weg naar…’ onderaan vind je vier links, hoe ik die hier krijg, weet ik nog steeds niet.

Dat was toen, maar wat overkomt me NU?! Krijg ik toch een leuk bericht van Chrystal! Ons Heldenlied is nieuw leven ingeblazen door Leo Aussems die ik niet ken, maar meteen omarm. Virtueel dan. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Gehrelsvereniging heeft hij er een meerstemmige bewerking van gemaakt die klinkt als een klok. Hoe leuk is dat!
Ik zing het de hele dag en ik hoor Kees verderop hetzelfde zingen, maar dan anders. Spontaan meerstemmig zeg maar. Kan zo naar het songfestival, is evenwel bestemd voor kinderen van de bovenbouw.

Luister hier maar eens en ik hoor het graag als je meezingt: https://gehrelsmuziekeducatie.nl/system/files/files/audio/heldenkleuren_totaal.mp3?fbclid=IwAR15XuJfLVRtZHwrKYmi22d7rsqror-9WzyTYPaqD3wLDrK2tHRNjczIOX0

Lees hier hoe het ging met het lied en de zeefdruk(ken):
https://annevellinga.nl/2011/12/20/heldenkleuren/ https://annevellinga.nl/2012/11/29/ya-hai-ye/
https://annevellinga.nl/2014/01/07/op-weg-naar-het-fichtelgebergte-ya-hai-ye/
https://annevellinga.nl/2014/01/08/op-weg-naar-het-fichtelgebergte-natuurlijk-werk/

Deel dit bericht:

Eva Terra Incognita

Eva Terra Incognita
Te bestellen bij de boekhandel

Sophie - Genius Loci

Sophie - Genius Loci
Te bestellen bij de boekhandel

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *